Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.

Тісто для сочників виходить таким м’яким і пишним, багато хто і не вірить, що дріжджі не використовуються в цьому рецепті. Начинка, як завжди, стандартна з сиру. За бажанням у сир можна додати родзинки або волоські горіхи. Сочники завжди стануть чудовим доповненням до чашки чаю або кави.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3 склянки
  • Розпушувач

Для начинки:

  • Сир домашній – 400 г
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Насамперед приготуємо тісто. Нам необхідно розтопити 50 г вершкового масла|, я це зробила в мікрохвильовій печі. Після того як розтопили, переливаємо в глибоку миску. Склянку цукру всипаємо до масла.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
  2. Додаємо до масла з цукром 2 курячі яйця. Всипаємо 4 столові ложки сметани із верхом. За допомогою виделки перемішуємо все.
  3. Через сито просіюємо 3 склянки борошна і пів пакетика розпушувача (у мене пакетик 25 г).
  4. Перемішуємо усі інгредієнти за допомогою ложки.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
  5. При необхідності додаємо ще борошна і замішуємо не туге тісто, воно повинне злегка липнути до рук. Відправляємо тісто на годину до холодильника.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
  6. Підготуємо начинку. 400 г сиру пересипаємо в глибоку миску. Всипаємо 3 столові ложки цукру та 1 чайну ложку ванільного цукру. Додаємо 2 столові ложки сметани. Розбиваємо 1 яйце і всипаємо 2 столові ложки манки, перемішуємо до однорідності.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
  7. Робочу поверхню присипаємо борошном. Дістаємо тісто з холодильника та розділяємо його на дві частини, щоб було легше з ним працювати.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
  8. Розкачуємо 1 частину тіста, але не дуже тонко.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
  9. За допомогою кухля або склянки видавлюємо кружечки в тісті. Зайве тісто забираємо, але не викидаємо, його можна буде ще раз розкачати.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
  10. На одну половину кружечка кладемо по чайній ложці сирної начинки.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
  11. Другою половинкою накриваємо сир. З рештою тіста проробляємо все те ж саме.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
  12. Кладемо сочники на лист застелений пергаментним папером на відстані один від одного. Змащуємо кожен сочник яйцем.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
  13. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 17 хвилин.Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: