Якщо є сметана та 30 хвилин часу. Як приготувати швидке печиво без жиру та яєць
від Denzhyttya
16 Січня, 2022
Печиво на сметані виходить м’яким, тане у роті, дуже ніжним і готується все просто і швидко.
Інгредієнти:
- сметана жирна, 200 г
- цукор, 100 г
- борошно, 300 г
- ванілін
- розпушувач, 1 пакетик
Приготування:
- Сметана має бути кімнатної температури.
- Змішуємо її з цукром та ваніліном за смаком. Перемішуємо.
- Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем.
- Всипаємо борошно частинами та вимішуємо м’яке та пружне тісто.
- Порада: вам може знадобитися трохи більше або менше борошна, головне, не зробіть тісто надто тугим, тоді печиво не вийде м’яким, а буде твердішим.
- Вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
- Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини.
- Кожну розкачуємо в пласт із завтовшки близько 5 мм.
- Беремо різні форми і вирізаємо печиво, викладаємо їх на лист, застелений пергаментом.
- Випікаємо при 150 градусах близько 15 – 20 хвилин, дивіться по своїй духовці, воно має підзолотитися. Дивіться, щоб воно не пересушилося.
- Виймаємо з духовки, викладаємо на тарілку та остуджуємо, присипаємо цукровою пудрою за бажанням.
Дуже смачне, просте та швидке печиво можна готувати регулярно на сніданок чи полудень.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки