Яку каву п’ють в різних країнах світу
Мільйони людей у всьому світі починають свій день з чашки міцної кави чи кавового напою. І в кожній країні є свої секрети приготування кави. Дізнайтеся незвичайні способи приготування кави. Можливо, і вам захочеться урізноманітнити свій ранок новим смаком улюбленого напою.
В’єтнам: Яєчна кава
В основі рецепта – яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава.
Фінляндія: Лапландська кава
У чашку спочатку кладеться лапландський сир, потім заливається кава.
Італія: Еспрессо по-римському
Еспрессо з кружальцем лимона, причому перед вживанням лимон треба «розплющити» ложечкою об стінки або дно чашки.
Аргентина: Лагріма
У молочну піну додається лише кілька крапель міцної кави. Простіше кажучи, це скоріше молоко з кавою.
Іспанія: Бонбон
Це еспресо зі згущеним молоком. А якщо змішати половину звичайного молока з половиною згущеного молока, вийде leche y leche.
Марокко: Кава зі спеціями
Суміш спецій на кшталт насіння кунжуту, чорного перцю і мускатного горіха з кавовими бобами перемелюється, і виходить… дійсно сильний напій.
Гонконг: Кава з чаєм
Мікс з кави і чаю з молоком вражає з першого ковтка! Знадобиться 4 пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко і 2 шоти кави.
Греція: Фраппе
Кава, морозиво, згущене молоко і крижана вода – ось інгредієнти смачного frappé.
Німеччина: Фарисей
Цей напій винайшли в Німеччині для того, щоб маскувати наявність алкоголю на сімейних урочистостях: під масивною шапкою зі збитих вершків «ховається» пристойна порція рому в каві.
Сенегал: Тоуба
Під час обсмажування кави додаються зерна гвінейського перцю. Сам напій заварюється як звичайна фільтрована кава.
Туреччина: Кава з часником і медом
Популярний напій в Туреччині. Ця кава ще називається «Рецепт старого мавра».
Ямайка: Кава з апельсином
Ямайка в першу чергу асоціюється з ромом. Не дивно, що традиційну ямайську каву готують, додаючи в неї цей міцний алкогольний напій.
США: Мокачіно, кава з шоколадом
Mокaчінo – це кавовий напій, до cкладу якого входять кава еспpecco, молoкo і гарячий шoкoлaд. Батьківщина мокачіно – Північна Америка, де напій спеціально робили для людей, яким не подобався насичений смак міцного еспресо
Індія: Кава масала
Крім кави, до складу напою входить кардамон, суміш перців, кориця, молоко і цукор.
Кава, шоколад і морозиво.
Незвичайну подачу кави придумав Дейн Левінрейд – бариста з Південної Африки. Вафельні ріжки покриті зсередини сумішшю з чотирьох видів шоколаду, з різним процентним вмістом какао. Щоб встигнути насолодитися кавою, у вас є 10 хвилин, після чого шоколад почне танути, а ріжок розпадатися.