Єдина каша на світі виводить з організму антибіотики: беру за безцінь, користь величезна
Каші — дуже популярна їжа у нашій країні, але вибір круп у будинку середньостатистичної господині невеликий: гречка, рис, перловка, можливо булгур і вівсянка. Чомусь всі забувають про те, що існує ще й пшоняна каша.
Найчастіше, її готують лише дітям, а ось дорослі майже не додають її до свого раціону і дарма! Насправді, пшоняна каша дуже корисна і обігнати її може лише гречка. Сьогодні, ми розповімо вам про усі корисні властивості цієї страви, а також, поділимося смачним рецептиком.
Користь пшоняної каші
У пшоняній каші міститься велика кількість поліненасичених жирних кислот, які досить довго розщеплюються в організмі, що не викликає різких стрибків рівня цукру і дає відчуття ситості. Окрім того, в ній можна знайти багато вітамінів (В, Е, РР, D), а також мікроелементів, таких як магній, кальцій, залізо, фтор, калій, натрій та інших.
Така каша чудово чистить організм від шлаків та сприяє травленню. Корисні властивості пшоняної каші:
- допомагає боротися із депресією і зміцнює нервову систему
- чистить організм від токсинів, шлаків та важких металів
- покращує пам’ять
- нормалізує серцевий ритм, зміцнює серце і судини
- зміцнює волосся, робить його блискучим і видаляє лупу
- зміцнює зуби й нігті, тому що містить чимало кальцію
- допомагає боротися із набряками
Приготування:
- вагітність
- схильність до закрепів
- дефіцит йоду — при тривалому вживанні каші його засвоюваність знижується
- захворювання шлунково-кишкового тракту
Крім того, пшоняну кашу не рекомендується вживати дітям до 3-х років.
Рецепт пшоняної каші на молоці
Інгредієнти:
- Пшоно — 1 склянка
- Молоко — 2 склянки
- Цукор — 2 ст.л
- Вода — 2 склянки
- Вершкове масло — 30 г
- Сіль
Приготування:
- Для початку, пшоняну крупу необхідно добре перебрати і видалити усе сміття.
- Далі, промиваємо крупу холодною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою.
- Пересипаємо крупу у каструлю і заливаємо окропом.
- Доводимо кашу до кипіння і варимо на середньому вогні до повного випаровування води. Слідкуйте і знімайте піну
- Далі, збавляємо вогонь і заливаємо кашу гарячим молоком. Варимо протягом 20 хвилин.
- Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
- Після цього, додаємо вершкове масло і подаємо до столу.
А ви любите пшоняну кашу?