Їж хоч кожен день! Буряковий салат на вечерю – швидко, просто і смачно
від Denzhyttya
11 Жовтня, 2020
Буряковий салат з горіхами – це дуже смачна, пікантна і ароматна закуска. Такий салат готувати простіше простого і можна навіть подавати на святковий стіл.
Інгредієнти:
- буряк 5 шт;
- цибуля 2 шт;
- часник 2 – 4 зубчики;
- горіхи 100 г;
- кріп 1 пучок;
- сіль і цукор по 0.5 ч.л;
- гострий перець;
- оцет 9%, 2 ч.л;
- олія соняшникова, 3 ст.л.
Приготування:
- Буряк вибирайте бордовий, соковитий. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Додаємо сіль і цукор, оцет, перемішуємо рукою і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
- Буряк відварюємо або запікаємо в духовці в фользі.
- Натираємо буряк на грубій терці і змішуємо з цибулею.
- Горіхи волоські обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо качалкою або блендером. Часник і зелень дрібно нарізаємо.
- Змішуємо всі продукти, заправляємо рослинною олією за смаком, солимо і перчимо, додаємо гострий перець і подаємо до столу.
Такий салат прекрасно підходить до картопляного пюре, картоплі по-домашньому, каш з круп, м’ясних страв.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua