Смачні рецепти морозива.

Смачні рецепти морозива.

Морозиво з полуницею. Що може бути краще?

Які ласощі найбільше на світі люблять діти й дорослі? Звісно ж, морозиво!

Хоча кажуть, сам Олександр Македонський із задоволенням смакував заморожені ласощі, і стародавні китайці радісно облизували його своїми язичками.

Але ми не вдаватимемося в нетрі історії. З  морозивом так не можна! Його потрібно терміново готувати й так само терміново їсти. Приступимо.

Полуничне морозиво

Інгредієнти

  • 250 г полуниці;
  • 1 апельсин;
  • 125 г цукру;
  • 750 мл вершків;
  • 1 пакетик закріплювача вершків;
  • 60 мл апельсинового лікеру;
  • кілька полуничок для прикраси;
  • кружечок ківі та листочки м’яти.

Приготування

  1. Видавлюємо сік апельсина і знімаємо цедру на тертушці.
  2. Полуницю перебираємо, миємо, нарізаємо кубиками. Злегка приварюємо 3 хвилини. Додаємо апельсиновий сік, цедру і 50 г цукру.
  3. Робимо з полуниці пюре, протираємо його через сито й відставляємо.
  4. Гарненько збиваємо вершки із закріплювачем і 75 г цукру.
  5. Вершки акуратно з’єднуємо з полуничною масою, наповнюємо цією масою прямокутну форму, викладену прозорою плівкою.
  6. Ставимо в холодильник мінімум на 8 годин.
  7. Швидко занурюємо форму в холодну воду, викладаємо морозиво на блюдо й нарізаємо порційними шматочками.
  8. Подаємо морозиво, прикрасивши половинками полуниці, кружечками ківі та м’ятою.

Лимонне морозиво з полуницею

Інгредієнти

  • 3 яйця;
  • 75 г цукру;
  • 2 лимона;
  • полуниця для прикраси.

Для ванільного заварного крему

  • 600 мл молока;
  • 1 крапля ванільної есенції;
  • 6 яєць;
  • 100 г цукру;
  • 2 чайні ложки крохмалю.

Приготування

Готуємо заварний крем

  1. У каструлю виливаємо 600 мл молока й додаємо туди ванільну есенцію. Злегка підігріваємо молоко, але не доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.
  2. У невеликій мисці збиваємо міксером 6 яєчних жовтків зі 100 г цукру і 2 чайними ложками крохмалю.
  3. Поступово вливаємо в жовтки молоко, постійно збиваючи міксером.
  4. Повертаємо масу в каструлю й повільно нагріваємо, постійно помішуючи.
  5. Перевіряємо готовність за ложкою – маса повинна повністю покривати її. Масу охолоджуємо.

Готуємо морозиво

  1. Велику пластикову форму змащуємо маслом і покриваємо харчовою плівкою.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків і акуратно збиваємо їх у міцну піну.
  3. Додаємо сік і цедру лимона.
  4. Виливаємо заварний крем, перемішуємо, переливаємо у форму, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник мінімум на 7 годин.
  5. Прикрашаємо морозиво полуницею й подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: