Торт Графські руїни з безе

Торт Графські руїни з безе

Цей смачний, красивий і повітряний десерт напевно хоч раз коштував  кожен. Варіантів торта Графські руїни, напевно, стільки ж, скільки і господинь його готують. Чому така назва? Швидше за все через форми торта, який за задумом повинен нагадувати руїни замку. Як би там не було, любителі солодких і ніжних десертів однозначно оцінять його смак.

На перший погляд приготувати торт Графські руїни складно, але це не так. Трохи вправності вам знадобиться лише при приготуванні повітряного печива безе .

Але  ж масляний крем може зробити навіть дитина, а ось прикрашати готовий тортик дуже рекомендую саме зі своїми дітками. Це ж так чудово!

Інгредієнти

Для безе ( фр.baiser — поцілунок)

  • Лимонний сік – 1 ст.л.,
  • Білки яєчні – 6 шт.,
  • Цукор – 2 склянки,

Для крему

  • Вершкове масло – 400 г.,
  • Яєчні жовтки – 6 шт.,
  • Цукрова пудра – пів склянки,
  • Кава розчинна – 2 ст.л.,

Глазур:

  • Цукровий пісок – 3 ст.л.,
  • Сметана – 2 ст.л.,
  • Масло вершкове – 30 г.,
  • Какао – 1 ст.л.,

Крім того:

  • Чорнослив – 12 шт.,
  • Горіх волоський – 3 шт.

Процес приготування

Основа цього торта – безе з яєчних білків.
Отже , готуємо безе. Якщо приготувати на водяній бані білковий крем , то 100% у вас будуть чудові безе. Відокремити білки від жовтків. У миску з високими стінками вилити акуратно відокремлені білки, щоб не потрапило жодної краплі жовтка та  висипати цукровий пісок, перемішати. Організувати водяну баню. На вогонь поставити каструлю з водою, довести до кипіння, зменшити температуру так, щоб вода ледве кипіла. Миску з білками і цукром поставити на каструлю з киплячою водою. При цьому вода в каструлі  повинна стикатися з дном миски. Збивати білки з цукром за допомогою міксера 10 хвилин на невеликій  швидкості до повного розчинення цукрового піску. ( Часто взбивання білків залежить від самих білків.) Потім зняти миску з водяної бані і продовжити збивати ще 10-15  хвилини. Вийде дуже густа маса.
   На деко з пергаментним папером, порційно викладаємо білки, можна ложечкою. Сушимо до двох годин при 120 градусах. Відкриваємо духовку, нехай вони охолонуть в духовці поступово. В цей час начинимо чорнослив горіхами і приготуємо крем. Для цього збиваємо жовтки з цукровою пудрою, додаючи масло кімнатної температури.
Заварюємо в половині склянки окропу каву. І коли охолоне, також вливаємо в крем, порціями.
   Залишилося зібрати торт. Для цього щільно складаємо безе, перемазуючи кремом і перекладаючи чорносливом. Коли торт готовий, поливаємо його холодною глазур’ю.
 Торт бажано їсти охолодженим. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: