З курячим фаршем виходить смачніше. Котлети «осінні» по-селянськи
від Denzhyttya
17 Вересня, 2021
Котлети, биточки, назвати їх можна по-різному, але назва цієї страви на смак ніяк не впливає. Соковиті, ніжні, смачні котлети, одним тільки ароматом пробуджують апетит! Весь секрет у соусі, до складу якого входять білі лісові гриби. Звичайно ж їх можна замінити і на печериці, але смак вже буде не той. Я тільки через цей рецепт осінню намагаюся заморозити якомога більше боровиків.
Інгредієнти:
- фарш курячий – 600 г
- гриби – 200г
- цибуля – 1 шт +1
- сметана – 4 ст.л
- вода – 100 мл
- борошно – 1 ст.л
- яйце – 1 шт
- сіль
- чорний мелений перець
- сушений часник
- масло вершкове – 30 г
- панірувальні сухарі – 2 ст.л
Приготування:
- До курячого фаршу додайте перемелену цибулю, яйце і панірувальні сухарі. Посоліть, приправте перцем і сушеним часником, добре перемішайте, відбийте.
- Сформуєте з фаршу «шайбочки», і обвалявши їх у борошні з обох сторін, обсмажте на сковорідці до золотистої скоринки (до готовності доводити не потрібно).
- Грибочки помийте, наріжте невеликими кубиками, потім обсмажте їх на вершковому маслі, наріжте дрібно цибулю і додайте в сковорідку до грибів, доведіть до готовності.
- Додайте сметану, трохи води, якщо хочете соус погустіший, на етапі обсмажування грибів додайте борошно, а потім вже влийте сметану і воду. Посоліть за смаком.
- Викладайте обсмажені котлетки в сковорідку з соусом, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні 15 хвилин.
- Готову страву посипати дрібно нарізаною зеленню і подавайте до столу гарячим до будь-якого гарніру. Найсмачніше такі котлетки поєднується з картопляним пюре.
Хочу побажати вам приємного смаку, гарного настрою і готуйте із задоволенням!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua