З цим соусом на зиму ми на рік забули про кетчуп: соус для будь-якої страви
3 Вересня, 2022
Ось готували ми раніше аджику, їли її усі, окрім дітей. А тут згадався рецепт цього соусу, зварили, закатали і всю зиму і весною не могли натішитися. Хоч із макаронами, хоч із гречкою – смачно!
Не плутайте, будь ласка, цей рецепт з аджикою, у них абсолютно різна технологія приготування.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 кг.
- Перець болгарський – 1 кг.
- Олія соняшникова – 200 мл.
- Цукор – 200 р.
- Сіль – 2 ст.л.
- Перець чорний – 1 чл
- Перець червоний – 1 чл
- Оцет 70% – 1 чл
- Часник – 3 головки
Приготування:
- Для приготування я використовую помідори, які не придатні для закрутки цілими. Необхідно 3 кг очищених помідорів.
- Пропускаю через м’ясорубку.
- Потім через м’ясорубку пропускаю і болгарський червоний перець, 1 кг вже очищеного від насіння.
- І одразу ж в окрему тарілку подрібнюю на м’ясорубці часник.
- У каструлі (у мене 8 літрів) з’єдную помідори та перець. Вливаю олію, всипаю сіль, чорний мелений перець та червоний (гострий) мелений перець.
- Ставлю на вогонь, доводжу до кипіння і на маленькому вогні варю 30 хвилин.
- Потім додаю часник та оцет 70% 1 чл. Варю ще 2 хвилини.
- Банок, у мене 700-ки, знадобилося 5 штук. Стерилізуємо.
- Розливаємо соус по стерилізованих баночках і закриваємо кришками, також стерилізованими. У мене вийшло 5 банок та половинка «на поїсти».
- Окутати банки ковдрою до повного охолодження. Зберігаємо у льоху або в холодильнику.
Джерело:
zhyttia.com.ua