Заготівля зелених помідорів на зиму: швидко і смачно
від Denzhyttya
17 Вересня, 2021
Помідори відмінно підходять для консервації і салатів, їх можна маринувати і робити з них розкішну закуску.
Інгредієнти:
- помідори зелені або бурі, 2 кг
- цибуля, 4 шт
- гострий перець, 2 шт
- сіль, 1 ст.л
- гірчиця насінням, 2 ст.л
- коріандр насіння, 1 ч.л
- вода, 1 л
- оцет 9%, 70 мл
- цукор, 4 – 6 ст.л
- сіль, 1 ст.л
- перець горошком, 10 шт
Приготування:
- Помідори промиваємо і ріжемо товстими кружечками або часточками.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, гострий перець – шматочками.
- Змішуємо овочі, додаємо сіль і цукор, гірчицю, коріандр. Добре перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
- У воді розчиняємо сіль і цукор, перець, ставимо на плиту і доводимо до кипіння, варимо до розчинення.
- Вливаємо оцет, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
- Салат розкладаємо в стерилізовані банки, ущільнюємо.
- Заливаємо маринадом банки і накриваємо кришками.
- Банки ставимо в каструлю на рушник і заливаємо гарячою водою по плечики.
- Стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин.
- Закручуємо кришками, перевертаємо банки і залишаємо остигати.
Салатик зберігаємо в підвалі або в коморі. При подачі можна поливати нерафінованою олією.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua