Закуска з баклажанів та грибами
Якщо ви любите синенькі, то немає нічого смачнішого салату з баклажанів, томатів і часнику. Готують його по-різному. Закуска з баклажанів з грибами зазвичай робиться з печених овочів. Спочатку їх доводять до м’якості в духовці, потім подрібнюють і заправляють маслом. Але мені до смаку готувати цю страву на сковорідці.
Так виходять ароматні! Обов’язково додайте жменю грибів – вони, як губка, наситяться овочевим соком, після чого їх смак буде невпізнанним. Перець чилі в цій закусці необов’язковий, але трохи гостроти не завадить.
Інгредієнти:
- баклажан 2-3 шт.
- печериці 200 г
- часник 6-8 зуб.
- зелень за смаком
- цибуля 1 шт.
- помідор 2-3 шт.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Цибулю і баклажани наріжте шматочками і обсмажте на сковороді до напівготовності.
- Потім додайте нарізані шматочками гриби і смажте 5 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком, готуйте ще 10 хвилин.
- Наріжте помідор шматочками і відправте в сковороду. Перемішайте і тушкуйте страву під кришкою ще 5 хвилин. Потім прикрасьте зеленню і подавайте до столу в гарячому або холодному вигляді.
Люблю цю просту закуску за те, що після охолодження вона стає тільки смачнішою. Її можна подавати зі звичайним хлібом і лавашем як перекус, до сніданку або вечері. Загалом, цей рецепт повинен бути завжди під рукою! Якщо він припав вам до душі, поділіться ним з друзями.