Закуска з баклажанів та грибами

Якщо ви любите синенькі, то  немає нічого смачнішого салату з баклажанів, томатів і часнику. Готують його по-різному. Закуска з баклажанів з грибами зазвичай робиться з печених овочів. Спочатку їх доводять до м’якості в духовці, потім подрібнюють і заправляють маслом. Але мені до смаку готувати цю страву на сковорідці.

Так виходять ароматні! Обов’язково додайте жменю грибів – вони, як губка, наситяться овочевим соком, після чого їх смак буде невпізнанним. Перець чилі в цій закусці необов’язковий, але трохи гостроти не завадить.

закуска з баклажанів з помідорами

Інгредієнти:

  • баклажан 2-3 шт.
  • печериці 200 г
  • часник 6-8 зуб.
  • зелень за смаком
  • цибуля 1 шт.
  • помідор 2-3 шт.
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком
  • соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Цибулю і баклажани наріжте шматочками і обсмажте на сковороді до напівготовності.закуска з баклажанів
  2. Потім додайте нарізані шматочками гриби і смажте 5 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком, готуйте ще 10 хвилин.теплий салат з баклажанів
  3. Наріжте помідор шматочками  і відправте  в сковороду. Перемішайте і тушкуйте страву під кришкою ще 5 хвилин. Потім прикрасьте зеленню і подавайте до столу в гарячому або холодному вигляді.як приготувати баклажани

Люблю цю просту закуску за те, що після охолодження вона стає тільки смачнішою. Її можна подавати зі звичайним хлібом і лавашем як перекус,  до сніданку або вечері. Загалом, цей рецепт повинен бути завжди під рукою! Якщо він припав вам до душі, поділіться ним з друзями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: