Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
16 Липня, 2022
Сьогодні знову консервація. Готуємо чудову закуску з огірків у двох видах кетчупу на зиму.
Закуска з огірків у кетчупі виходить дуже смачною, у ніжному кисло-солодкому соусі, з легкою пікантністю, яку надають і два види кетчупів, і часник. Рецепт приготування дуже простий, не вимагає багато часу та сил, що є однією з переваг.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,5 кг;
- Вода очищена – 70 мл;
- Олія соняшникова – 125 мл;
- Сіль – 0,75 ст.
- Цукровий пісок – 90 г;
- Оцет 9% – 50 мл;
- Кетчуп Ніжний – 125 г;
- Кетчуп Чилі – 125 г;
- Часник – 5 зубчиків.
Приготування:
- У каструлю наливаємо необхідну за рецептом кількість очищеної води. Додаємо оцет, цукровий пісок, сіль та олію.
- Далі в каструлю відправляємо два види кетчупу: Ніжний та Чилі.
- Ретельно перемішуємо усі інгредієнти у посуді до однорідного стану. Далі на якийсь час відставляємо приготований маринад убік.
- Тепер підготуємо огірки. Овочі добре миємо у прохолодній воді, насухо витираємо та нарізаємо брусочками. Розрізаємо огірок на чотири частини по всій довжині, а потім усі чотири шматочки навпіл.
- Обов’язково зрізаємо обидва кінчики у кожного огірка.
- Нарізані огірки відправляємо у каструлю з маринадом.
- Можна відразу в процесі нарізки складати брусочки огірків у посуд з маринадом.
- Добре перемішуємо, щоб усі огірочки були в маринаді. Ставимо каструлю на плиту та нагріваємо вміст, накривши кришкою.
- Як тільки з’являться перші ознаки закипання (перші бульбашки), огірки починають інтенсивно виділяти свій сік і рідини в каструлі стає значно більше. Вогонь робимо менше середнього та варимо огірки 25 хвилин.
- Поки варяться огірки, очищаємо часник, обполіскуємо його та пропускаємо через прес.
- Через 25 хвилин огірки помітно змінили свій колір, а у каструлі стало дуже багато маринаду.
- Відправляємо в каструлю підготовлений часник, перемішуємо та варимо ще 10 хвилин.
- У цей час підготуємо тару для консервації закуски. Банки необхідно ретельно за допомогою харчової соди відмити, добре обполоснути і простерилізувати, а кришки для закачування прокип’ятити протягом 5 хвилин.
- Через 10 хвилин розкладаємо закуску у простерилізовані банки. Відразу ж закриваємо їх або гвинтовими кришками, або звичайними металевими.
- Ємності перевертаємо, щоб перевірити якість, укутуємо та залишаємо остигати. Далі несемо закуску для зберігання.
Закуска з огірків у кетчупі готова на зиму! Такі огірочки будуть просто чудовим доповненням до улюбленого гарніру. І на святковому столі закуска зможе зайняти найпочесніше місце. Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua