Закусочний торт «Наполеон». Найсмачніший торт-салат на святковий стіл

Закусочний торт «Наполеон». Найсмачніший торт-салат на святковий стіл

Закусочний торт «Наполеон» користується величезним успіхом.

Виходить дуже смачним, ситним і в міру вологим: кожен шматочок тане в роті. Зроблені з листкового тіста коржі після просочення стають неймовірно ніжними.

Рибна начинка відмінно поєднується з яйцями і вершковим сиром. Морква з часником додають закусці пікантності. Загалом, хвалити можна довго, але краще приготувати і спробувати: вам сподобається результат.

склад продуктів:

  • один кілограм листкового тіста (бездріжджового);
  • 4 зварених круто яйця;
  • трохи зеленої цибулі для прикраси;
  • дві моркви;
  • два зубчики часнику;
  • 200 грам вершкового сиру;
  • 150 грам домашнього майонезу;
  • зерна граната – для прикраси;
  • одна банка будь-яких рибних консервів.

Покроковий процес приготування:

  1. Бездріжджове листкове тісто необхідно розморозити при кімнатній температурі, розкачайте (трохи зовсім).
  2. Виріжте коржі того розміру, яке у вас блюдо: вони можуть бути круглі, квадратні. Для розрізання тіста краще використовувати роликовий ніж для піци.
  3. Деко застиляємо пергаментним папером (або папером для випічки), викладаємо на нього коржі і наколюємо виделкою (як можна частіше).
  4. Відправляємо деко з коржами в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на двадцять хвилин.
  5. З даної кількості тіста виходить п’ять прямокутних коржів. Залишки тіста  необхідно зібрати і теж використовувати.
  6. Обрізки викладаємо на деко і запікаємо разом з коржами: вони нам будуть потрібні для прикраси торта.
  7. Поки коржі в духовці, є час зайнятися начинкою. З рибних консервів зливаємо масло (але не все, трохи треба залишити, щоб рибка була соковитою), перекладаємо її в миску і розминаємо виделкою.
  8. Морква, яку необхідно відварити заздалегідь і очистити, натираємо на крупній тертці.
  9. У миску з морквою додаємо часник, пропущений через прес або натертий на дрібній тертці.
  10. Якщо моркву не солили під час варіння, то додайте сіль зараз і заправте її майонезом. Все добре перемішайте.
  11. Зварені круто курячі яйця очищаємо від шкаралупи, натираємо на крупній тертці і перекладаємо в окрему миску. Солимо їх на смак, заправляємо майонезом і перемішуємо.
  12. Збирати торт треба відразу на тій тарілці, на якій  будете подавати на стіл.
  13. Кладемо на блюдо перший корж, притискаємо його руками (щоб став більш рівним) і змащуємо майонезом, за допомогою силіконового пензлика.
  14. Розподіляємо на поверхні  коржа половину риби.
  15. Накриваємо другим коржем, змащуємо його  морквяною начинкою.
  16. Третій корж змащуємо майонезом, викладаємо и яйця.
  17. Закриваємо четвертим коржем, змащуємо майонезом, викладаємо на нього решту риби.
  18. Викладаємо останній, п’ятий корж, накриваємо торт харчовою плівкою, ставимо на нього дошку з вантажем.
  19. Прибираємо торт в холодильник мінімум на дванадцять годин.
  20. Потім торт дістаємо, підрівнюємо ножем всі краї, змащуємо його зверху і з боків вершковим сиром.
  21. Обрізки коржів подрібнюємо в крихту за допомогою блендера (або качалкою).
  22. Посипаємо торт отриманої крихтою з усіх боків.

Прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і зернами граната (дивіться на фото).

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: