Закусочний торт «Наполеон». Найсмачніший торт-салат на святковий стіл
від Denzhyttya
26 Жовтня, 2020
Закусочний торт «Наполеон» користується величезним успіхом.
Виходить дуже смачним, ситним і в міру вологим: кожен шматочок тане в роті. Зроблені з листкового тіста коржі після просочення стають неймовірно ніжними.
Рибна начинка відмінно поєднується з яйцями і вершковим сиром. Морква з часником додають закусці пікантності. Загалом, хвалити можна довго, але краще приготувати і спробувати: вам сподобається результат.
склад продуктів:
- один кілограм листкового тіста (бездріжджового);
- 4 зварених круто яйця;
- трохи зеленої цибулі для прикраси;
- дві моркви;
- два зубчики часнику;
- 200 грам вершкового сиру;
- 150 грам домашнього майонезу;
- зерна граната – для прикраси;
- одна банка будь-яких рибних консервів.
Покроковий процес приготування:
- Бездріжджове листкове тісто необхідно розморозити при кімнатній температурі, розкачайте (трохи зовсім).
- Виріжте коржі того розміру, яке у вас блюдо: вони можуть бути круглі, квадратні. Для розрізання тіста краще використовувати роликовий ніж для піци.
- Деко застиляємо пергаментним папером (або папером для випічки), викладаємо на нього коржі і наколюємо виделкою (як можна частіше).
- Відправляємо деко з коржами в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на двадцять хвилин.
- З даної кількості тіста виходить п’ять прямокутних коржів. Залишки тіста необхідно зібрати і теж використовувати.
- Обрізки викладаємо на деко і запікаємо разом з коржами: вони нам будуть потрібні для прикраси торта.
- Поки коржі в духовці, є час зайнятися начинкою. З рибних консервів зливаємо масло (але не все, трохи треба залишити, щоб рибка була соковитою), перекладаємо її в миску і розминаємо виделкою.
- Морква, яку необхідно відварити заздалегідь і очистити, натираємо на крупній тертці.
- У миску з морквою додаємо часник, пропущений через прес або натертий на дрібній тертці.
- Якщо моркву не солили під час варіння, то додайте сіль зараз і заправте її майонезом. Все добре перемішайте.
- Зварені круто курячі яйця очищаємо від шкаралупи, натираємо на крупній тертці і перекладаємо в окрему миску. Солимо їх на смак, заправляємо майонезом і перемішуємо.
- Збирати торт треба відразу на тій тарілці, на якій будете подавати на стіл.
- Кладемо на блюдо перший корж, притискаємо його руками (щоб став більш рівним) і змащуємо майонезом, за допомогою силіконового пензлика.
- Розподіляємо на поверхні коржа половину риби.
- Накриваємо другим коржем, змащуємо його морквяною начинкою.
- Третій корж змащуємо майонезом, викладаємо и яйця.
- Закриваємо четвертим коржем, змащуємо майонезом, викладаємо на нього решту риби.
- Викладаємо останній, п’ятий корж, накриваємо торт харчовою плівкою, ставимо на нього дошку з вантажем.
- Прибираємо торт в холодильник мінімум на дванадцять годин.
- Потім торт дістаємо, підрівнюємо ножем всі краї, змащуємо його зверху і з боків вершковим сиром.
- Обрізки коржів подрібнюємо в крихту за допомогою блендера (або качалкою).
- Посипаємо торт отриманої крихтою з усіх боків.
Прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і зернами граната (дивіться на фото).
Смачного!
Джерело:
likecooking.ru