Залийте яблука яйцями і спечіть пухкі ароматні булочки
від Denzhyttya
7 Серпня, 2021
- Це не випічка, а справжнісінька яблучна смакота!
Якщо ви не знаєте, куди ще можна використовувати яблука, крім шарлотки, то спробуйте цей рецепт, адже усі продукти — найпростіші і доступні.
Інгредієнти:
- 2 яблука
- 2 яйця
- 550 гр борошна
- 1/2 ч. л. солі
- 3 ст. л. цукру
- 8 гр сухих дріжджів
- 1 + 1 ст. л. рослинної олії (в тісто і для змащення форми)
- покриття булочок: 2 ст.л. цукру + 1 ст. л. води
Приготування:
- У яблук видаліть серцевину, шкірку не очищайте (якщо це покупні яблука і ви не впевнені в них, то очистить). Залийте яйцями і перебийте в блендері до однорідної консистенції.
- У мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, сіль, цукор. Додайте яблучно-яєчну суміш + 1 ст.л. рослинної олії. Замішайте м’яке тісто і залиште його на годину під кришкою в теплому місці.
- Коли тісто збільшиться у 2-3 рази, змастіть деко/форму і руки 1 ст.л. рослинної олії. Відщипуйте невеликий шматочок тіста і формуйте кульку. Накрийте рушником ще на 15 хвилин перед випіканням.
- Випікайте протягом 20-25 хвилин при температурі 180 градусів (перевіряйте на «суху паличку»). Коли яблучні булочки спечуться, дістаньте і змастіть заздалегідь підготовленим просоченням з цукру і води.
- Булочки виходять дуже м’які, ароматні і смачні!
Смачного!
Детальніше про приготування яблучних булочок дивіться у відео нижче:
Джерело:
ukr.media
Позначки