Заливний пиріг Клафуті з вишнею. Десерт для зайнятих господинь

Інгредієнти:

  • Борошно – 80 грам
  • Цукор – 140-150 грам
  • Яєчні жовтки – 3 штуки
  • Вершки 10% – 350 грам
  • Вишня без кісточок – 450 грам
  • Ванілін – 5-7 грам
  • Яйця – 3 штуки
  • Вишнева настойка або інший міцний алкоголь

Приготування:

  1. Спершу необхідно видалити кісточки з вишні.
  2. Перекладіть в друшляк і збризьніть алкоголем. Це необхідно для того, щоб вишня пускала менше соку. Залиште ягоди на кілька годин.
  3. Приготуйте тісто: спершу змішайте борошно і цукор, додайте ванілін, перемішуючи, поступово додайте вершки.
  4. Потім додайте яйця і окремо яєчні жовтки. Їх необхідно ретельно розмішати в однорідну масу. Тісто має вийти такої консистенції, як у млинців.
  5. Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1,5 – 2 години. Можете залишити на всю ніч.
  6. Змастіть форму для випікання вершковим маслом і присипте борошном. Потім відправте в холодильник разом з тістом.
  7. Після закінчення декількох годин можете продовжити приготування пирога. Вилийте тісто завтовшки приблизно 1-1,5 см. В форму для випікання і відправте на 7-8 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
  8. Викладіть на тісто зверху вишню і залийте тістом.
  9. Пиріг знову відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру і випікайте ще 35-40 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: