Заливний пиріг Клафуті з вишнею. Десерт для зайнятих господинь
від Denzhyttya
3 Серпня, 2021
Інгредієнти:
- Борошно – 80 грам
- Цукор – 140-150 грам
- Яєчні жовтки – 3 штуки
- Вершки 10% – 350 грам
- Вишня без кісточок – 450 грам
- Ванілін – 5-7 грам
- Яйця – 3 штуки
- Вишнева настойка або інший міцний алкоголь
Приготування:
- Спершу необхідно видалити кісточки з вишні.
- Перекладіть в друшляк і збризьніть алкоголем. Це необхідно для того, щоб вишня пускала менше соку. Залиште ягоди на кілька годин.
- Приготуйте тісто: спершу змішайте борошно і цукор, додайте ванілін, перемішуючи, поступово додайте вершки.
- Потім додайте яйця і окремо яєчні жовтки. Їх необхідно ретельно розмішати в однорідну масу. Тісто має вийти такої консистенції, як у млинців.
- Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1,5 – 2 години. Можете залишити на всю ніч.
- Змастіть форму для випікання вершковим маслом і присипте борошном. Потім відправте в холодильник разом з тістом.
- Після закінчення декількох годин можете продовжити приготування пирога. Вилийте тісто завтовшки приблизно 1-1,5 см. В форму для випікання і відправте на 7-8 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
- Викладіть на тісто зверху вишню і залийте тістом.
- Пиріг знову відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру і випікайте ще 35-40 хвилин.
Джерело:
mandarynka.com.ua