Замість 3 годин, готую 30 хвилин. Заготівля на зиму: густа томатна паста

Густа і ароматна томатна паста виходить без зайвого клопоту і втрати часу на кухні.

Інгредієнти:

  • помідори, 5 кг

Приготування:

  1. Помідори вибираємо м’ясисті, але не сильно соковиті, щоб не займатися уварюванням пюре.
  2. Подрібнюємо помідори блендером і відправляємо на вогонь.
  3. Зверху ставимо дрібне сито і прибираємо черпаком сік, який буде утворюватися.
  4. Протягом 30 хвилин варимо масу і прибираємо сік.
  5. Перекладаємо пасту в сито і даємо стекти зайвому соку протягом 10 хвилин.
  6. За допомогою ложки перетираємо масу через сито, щоб видалити шматочки шкірки і насіння.Замість 3 годин, готую 30 хвилин. Заготівля на зиму: густа томатна паста
  7. На цьому етапі можна розкласти пасту в пакети і відправляємо в морозильну камеру для заморозки на зиму.Замість 3 годин, готую 30 хвилин. Заготівля на зиму: густа томатна паста

Можна перекип’ятити її і розкласти по сухим і стерильним банкам, закрутити кришками і відправити в підвал або в комору. Соус буде довго зберігається.

Якщо є час і бажання, можна заправити соус сіллю, цукром, тертим часником, додати ароматні трави і спеції, варити хвилин 5 і тільки потім розкладати по банках на зберігання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: