Замість пиріжків: вся родина любить ці коржі
від Denzhyttya
28 Травня, 2021
Коржі виходять повітряними, пишними, м’якими, довго залишаються свіжими. Можна подавати як перекус, до вечері. Готується все швидко і просто.
Інгредієнти:
- вода тепла, 120 мл;
- дріжджі сухі і цукор по 1 ч.л;
- сіль, 0.5 ч.л;
- олія соняшникова, 1 ст.л;
- борошно, 300 г;
- сметана, 2 ст.л;
- сир твердий, 200 г;
- сир домашній, 250 г;
- жовток і молоко для змащування.
Приготування:
- У теплій воді розчиняємо сіль і цукор, дріжджі. Перемішуємо.
- Додаємо сметану, борошно і вимішуємо тісто.
- Вливаємо олію і вмішуємо її в тісто.
- Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Ділимо тісто на 6 частин, скачуємо колобки.
- Кожен колобок викладаємо на деко, застелене пергаментом.
- Руками надаємо колобкам форму коржів, змащуємо збитим з молоком жовтком.
- Зверху викладаємо м’який сир і посипаємо тертим сиром.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.
Подаємо коржі гарячими, хоча і в холодному вигляді вони теж дуже смачні. Можна розігрівати в мікрохвильовій печі. Для аромату тертий сир змішують з кропом і часником, іншими добавками за смаком.
Джерело:
mandarynka.com.ua