Запашне куряче філе в апельсиновому соусі в духовці
від Denzhyttya
28 Січня, 2020
- Апельсиновий соус — родзинка цієї страви.
Ця страва зробить ваше звичне меню більш різноманітним. Її можна приготувати на вечерю у вихідний день або до святкового столу.
Інгредієнти
- куряче філе — 800 г;
- апельсини — 2 шт.;
- соєвий соус — 3 ст. л.;
- мед — 1 ст. л.;
- часник — 2-3 зубчики;
- улюблені приправи (можна взяти італійські або прованські);
- сіль;
- перець.
Приготування
- З одного апельсина знімаємо цедру.
- Тепер з цього ж апельсина вичавлюємо сік. Можна робити це руками, але краще, звичайно, скористатися відповідним пристроєм.
- Тепер у цей сік додаємо соєвий соус (3 столові ложки) і одну чайну ложку рідкого меду.
- А також додаємо приправи та цедру апельсина. Добре розмішуємо отриманий соус.
- Тепер у кожній половинці курячого філе робимо надрізи, щоб м’ясо добре просочилося соусом, укладаємо його у форму, поливаємо приготованим соусом, зверху додаємо нашаткований часник і кружечки апельсинів. Далі закриваємо все фольгою і прибираємо у духовку, добре розігріту до 180-200 градусів приблизно на 40 хвилин.
- Після цього страву можна діставати з духовки та подавати до гарніру.
Джерело:
ukr.media
Позначки