Домашні котлети «Пташине молоко»: готуємо неймовірно соковиті, ніжні і дуже смачні котлетки, які сподобаються всім

Коли хочеться поїсти незвичайних котлет, я готую ці смачні котлетки з начинкою. Називаються ці котлети «Пташине молоко», тому що готуються з курячого філе і яєць.

На вигляд вони виходять шикарні, такі не соромно і на святковий стіл подати! А хто спробує їх, неодмінно захоче забрати собі рецепт в скарбничку, адже готуються вони з доступних продуктів!

Інгредієнти:

Для фаршу:

  • Куряче філе 600-700 грам
  • Цибуля 1 шт.
  • Яйце 1 шт.
  • Часник 1-2 зубчика
  • Панірувальні сухар 2-3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Олія для смаження

Для начинки:

  • Сир твердий 100 грам
  • Яйця варені 2 шт.
  • Вершкове масло 50 грам
  • Сіль за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка)

Для панірування:

  • Яйця 2 шт
  • Молоко 2 ч. л.
  • Борошно 2-3 ст. л.
  • Панірувальні сухарі 100 грам.

Приготування:

  1. Куряче філе і цибулину прокручуємо на м’ясорубці.
  2. Додаємо 1 яйце, подрібнений часник, сіль і перець. Все добре перемішуємо.
  3. Додаємо 2 – 3 ст. л. панірувальних сухарів, щоб фарш став більш пластичним. Вимішуємо до однорідного стану.
  4. Фарш готовий!
  5. Накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник. А в цей час займемося начинкою.
  6. Сир натираємо на дрібній терці. Зварені круто яйця також натираємо на дрібній терці. Кріп і петрушку дрібно нарубати.
  7. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
  8. Додаємо шматочки розм’якшеного вершкового масла (його необхідно буде дістати заздалегідь з холодильника) і ще раз добре вимішуємо. Посолити за смаком.
  9. Начинка готова!
  10. З начинки формуємо невеликі «котлетки». Складаємо їх в контейнер і прибираємо хвилин на 15-20 в морозильну камеру (це потрібно для того, щоб начинка не витікала з котлет в процесі обсмажування).
  11. Тепер приготуємо панірування. У миску розбиваємо 2 яйця, 1 – 2 ч. л. молока і сіль. Все розбовтує вилочкою.
  12. Підготуємо тарілочку з борошном і панірувальними сухарями.
  13. Тепер приступимо до формування котлет. Змоченими в воді руками відщипуємо порцію фаршу, формуємо з нього корж. У корж вкладаємо начинку і загортаємо, формуючи котлетку.
  14. Отриману котлетку обвалюємо в борошні.
  15. Потім занурюємо в яйце.
  16. Потім паніруємо в сухарях.
  17. Підготовлені напівфабрикати (у мене вийшло 11 штук) викладаємо на сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо на невеликому вогні (щоб панірування не згоріло, і всередині котлети пропеклися) з усіх боків до золотистого кольору.
  18. Так само котлети можна зарум’янити з обох сторін, а потім відправити їх доходити в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

Наші котлети «Пташине молоко» готові!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: