Запашні квашені помідори з часником. За півтори доби будете ласувати

Я хочу поділитися з вами рецептом квашених помідорів, ласувати якими ви зможете лише через пару діб після приготування. Рецепт простий та доступний.

Інгредієнти:

  • помідори – 2.5 кілограма,
  • часник – 2 головки
  • зелень (листя хрону, селери, листя вишні, смородини та кропу)
  • перець чорний та запашний горошком
  • перець гострий – 1/3 стручка

Інгредієнти для маринаду:

  • вода – 1,5 літра
  • цукор – 0.75 склянки
  • сіль – 1,5 столової ложки з гіркою
  • оцет 9 % – 0.75 склянки

Приготування:

Для такої оригінальної заготівлі найкраще підійдуть міцні невеликі помідори, наприклад, сливки.

  1. Насамперед готуємо часник, чистимо його і кожен зубчик нарізаємо на пластинки.
  2. Помідори миємо під проточною водою, витираємо та робимо невеликий розріз. У розріз поміщаємо пластинку часнику.
  3. Зелень ретельно миємо, викладаємо на паперовий рушник, щоб вона просушилася.
  4. У підготовлений посуд викладаємо зелень, перець, потім щільно укладаємо начинені часником помідори.
  5. Готуємо розсіл. У каструлі кип’ятимо потрібну кількість води, додаємо в неї сіль та цукор. Через три хвилини після закипання, вливаємо оцет і знову доводимо до кипіння.
  6. Знімаємо з вогню та залишаємо до охолодження.
  7. Заливаємо підготовлений посуд з помідорами маринадом, який остигнув. Помідори мають бути повністю вкриті рідиною.
  8. Закриваємо кришкою та залишаємо їх при кімнатній температурі. Через 1,5-2 доби помідори будуть готові до вживання.
    Запашні квашені помідори з часником. За півтори доби будете ласувати

Такі пікантні помідори відмінно підійдуть до будь-якого гарніру чи м’ясної страви. Приємних вам заготовок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: