Запечена червона риба
Пропоную запекти дуже смачну рибу з грибами і сметаною.
Інгредієнти
- червона риба (лосось, форель) 700-800 г
- печериці 400-500 г
- цибуля ріпчаста 1 шт
- сметана (25%) 300-400 г
- кріп
- сіль
- мелений перець
- рослинне масло для смаження
Відеорецепт
Для запікання беру філе червоної риби, обполіскую прохолодною водою і обсушую паперовими рушниками.
Видаляю всі кісточки за допомогою звичайного пінцета, кісточки можна легко відчути, якщо провести по філе пальцями. Рибу солю і перчу з двох сторін.
Відставляю в сторону.
У сковороді розігріваю олію і обсмажую цибулю, пару хвилин, до м’якості.
Обсмажену цибулю відставляю в сторону.
Печериці мию, обсушую і нарізаю скибочками.
Сковороду повертаю на вогонь і викладаю печериці.
Трохи солю і обсмажую, на середньому вогні, приблизно 8-10 хвилин, поки з грибів не випарується рідина. Печериці, при цьому, значно зменшаться в обсязі.
Додаю цибулю, перемішую і обсмажую буквально хвилину.
Пробую, і якщо потрібно, за смаком додаю сіль і перець.
Рибу кладу в форму для запікання або на деко. Деко можна застелити пергаментом.
І на кожен шматочок кладу обсмажені гриби.
Сметану змішую з рубаним кропом.
Трохи солю і перчу.
І викладаю сметану на кожен шматочок риби.
Духовку розігріваю до температури 180ºC і запікаю рибу близько 20 хвилин, до готовності.
Риба в духовці, за цим рецептом виходить дуже смачною!