Запечена червона риба

Пропоную запекти дуже смачну рибу з грибами і сметаною.

Інгредієнти

  • червона риба (лосось, форель) 700-800 г
  • печериці 400-500 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт
  • сметана (25%) 300-400 г
  • кріп
  • сіль
  • мелений перець
  • рослинне масло для смаження

Відеорецепт

Для запікання беру філе червоної риби, обполіскую прохолодною водою і обсушую паперовими рушниками.
Видаляю всі кісточки за допомогою звичайного пінцета, кісточки можна легко відчути, якщо провести по філе пальцями. Рибу солю і перчу з двох сторін.
Відставляю в сторону.

Запечена Червона Риба на Святковий Стіл. Риба в духовці фото до рецепту 1

У сковороді розігріваю олію і обсмажую цибулю, пару хвилин, до м’якості.
Обсмажену цибулю відставляю в сторону.
Запечена Червона Риба на Святковий Стіл. Риба в духовці фото до рецепту 2

Печериці мию, обсушую і нарізаю скибочками.
Сковороду повертаю на вогонь і викладаю печериці.

Трохи солю і обсмажую, на середньому вогні, приблизно 8-10 хвилин, поки з грибів не випарується рідина. Печериці, при цьому, значно зменшаться в обсязі.
Запечена Червона Риба на Святковий Стіл. Риба в духовці фото до рецепту 3

Додаю цибулю, перемішую і обсмажую буквально хвилину.
Пробую, і якщо потрібно, за смаком додаю сіль і перець.
Запечена Червона Риба на Святковий Стіл. Риба в духовці фото до рецепту 4

Рибу кладу в форму для запікання або на деко. Деко можна застелити пергаментом.
І на кожен шматочок кладу обсмажені гриби.
Запечена Червона Риба на Святковий Стіл. Риба в духовці фото до рецепту 5

Сметану змішую з рубаним кропом.
Трохи солю і перчу.

І викладаю сметану на кожен шматочок риби.
Духовку розігріваю до температури 180ºC і запікаю рибу близько 20 хвилин, до готовності.
Запечена Червона Риба на Святковий Стіл. Риба в духовці фото до рецепту 6

Риба в духовці, за цим рецептом виходить дуже смачною!
Запечена Червона Риба на Святковий Стіл. Риба в духовці фото до рецепту 7

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: