Запечені яблука до чаю. Мінімум зусиль, максимум задоволення
від Denzhyttya
24 Листопада, 2021
В осінній сезон хочеться готувати смачну випічку з яблуками до чаювання в колі сім’ї або гостей. Приготуйте разом зі мною яблука в духовці, але за одним особливим рецептом!
Інгредієнти:
для 4-х порцій:
- яблука – 4 шт 600 г
- цукор коричневий або білий – 50 г
- кориця мелена – 1 ч.л
- вершкове масло – 20 г
- родзинки – 40 г
- горіхи пекан або волоські – 25 г
- вода – 180 мл
- морозиво – за смаком
Приготування:
- Змішайте волоські горіхи з цукром і родзинками.
- Попередньо родзинки рекомендую запарити в окропі на 15 хвилин. Потім злийте воду. Таким чином, вдається не просто промити родзинки, але і зробити їх більш ароматними і м’якими.
- Яблука промийте під водою і виріжте з них серединку з боку плодоніжки.
- Має вийти ось так!
- Підготовлені яблука викладіть відразу в форму для випікання і наповніть кожне заглиблення солодкою начинкою з родзинок і горіхів. Краще використовувати для приготування десерту солодкі яблука.
- Зверху кожного яблука покладіть невелику кількість вершкового масла.
- Влийте в форму трохи окропу і відправте яблука в розігріту духовку до 180 °. Через 30 хвилин подавайте частування до столу.
Яблука виходять смачними у всіх і завжди. Подавати їх можна до чаю, кави, какао.
При бажанні можна доповнити кулькою морозива буде дуже ефектно виглядати. Я найчастіше посипаю їх цукровою пудрою. Десерт буде ароматним, солодким, соковитим, а ще він залишається смачним, як в гарячому, так і холодному вигляді.
Джерело:
zhyttia.com.ua