Заправка до супу на зиму без стерилізації та варіння

Сьогодні хочу поділитися рецептом заправки до супу на зиму без варіння та стерилізації. Взимку це моя паличка-виручалочка. Заправка робиться із свіжих овочів і додається до супів. Нічого не потрібно кип’ятити, додавати оцет і закатувати у банки. Просто все ріжемо, перемішуємо та розкладаємо по банках. Заправка чудово зберігатися в прохолодному місці, минулого року спеціально експериментувала, залишила баночку при кімнатній температурі, збереглася добре.

Нам знадобиться на 5 літрових баночок:

Вага вказую очищених овочів.

  • Морква – 1 кг.
  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Цибуля – 1 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Зелень кропу та петрушки – 1 кг.
  • Сіль – 1 кг.

Приготування:

  1. І так нам знадобляться овочі по 1 кг і 1 кг зелені кропу та петрушки. Моркву натремо на великій тертці, болгарський перець наріжемо кубиками, зелень дрібно посічемо. Можна зелень брати в рівних пропорціях, я завжди беру більше кропу. Цибулю поріжемо кубиками.Заправка до супу на зиму без стерилізації та варіння
  2. Помідори розріжемо і подрібнюємо блендером, можна пропустити через м’ясорубку.Заправка до супу на зиму без стерилізації та варіння
  3. До помідора додаємо 1 кг солі, сіль потрібно брати звичайну без добавок. Перемішуємо із помідорами.Заправка до супу на зиму без стерилізації та варіння
  4. Беремо велику ємність, кладемо підготовлені овочі: моркву, перець, цибулю, додаємо зелень та перемішуємо.Заправка до супу на зиму без стерилізації та варіння
    Заправка до супу на зиму без стерилізації та варіння
  5. Тепер вливаємо помідори із сіллю і перемішуємо.Заправка до супу на зиму без стерилізації та варіння
  6. Заправка готова, розкладаємо її по стерилізованих банках та закриваємо кришками.Заправка до супу на зиму без стерилізації та варіння

Взимку додаю в супи, підливи, соуси. Наприклад, готую ось такий суп. Варю курячий бульйон, додаю картоплю, як картопля буде готова, додаю 1-2 ст.л. заправки, кип’ячу хвилини 2. Ароматний суп готовий. Оскільки всі овочі в даній заправці використовуються сирими, консервантом є сіль, завдяки якій заправка стоятиме досить довго.Заправка до супу на зиму без стерилізації та варіння

Додавати до страв її потрібно невеликими кількостями, щоб не пересолити.Заправка до супу на зиму без стерилізації та варіння

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: