Заварний торт-пиріг «Карпатка»

Заварний торт-пиріг «Карпатка»

Незвичайну назву цей  пиріг отримав завдяки горбистій структурі заварних коржів, що нагадують гірський масив. У «Карпатки» тільки два коржа і один товстий шар надзвичайно смачного крему, що нагадує пломбір.

Інгредієнти:

Заварне тісто:

  • Вода – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 170 г
  • Масло вершкове – 120 г
  • Яйця курячі (великі) – 4 шт.
  • Сіль – 1/2 ч. Л.
  • Цукор – 1 ч. Л.

Крем:

  • Молоко (400 мл + 100 мл) – 500 мл
  • Стружка кокосова – 2 ст. л.
  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 150 г
  • Маршмеллоу – 200 г

Спосіб приготування:

  1. Воду з маслом і цукром довести до кипіння, додати борошно і, постійно помішуючи, щоб не було грудочок, проварити на повільному вогні 2-3 хвилини. Зняти з вогню, остудити до теплого стану і додавати по одному яйцю,  ретельно вимішуючи міксером в однорідну масу. Щоб краще підійшло  тісто, можна додати 1/3 ч. л. розпушувача.
  2. Тісто викласти тонким шаром на змащене маслом деко розміром 30 x 40 см. При температурі 180 градусів С випікати 30-40 хвилин, орієнтуючись на свою духовку. Духовку краще не відкривати під час випікання, бо  тісто може впасти і буде несмачним.
  3. Готуємо крем: На 400 мл молока зварити густу манну кашу, зняти з вогню, накрити кришкою і залишити для розбухання манки на 30 хвилин, остудити, додати вершкове масло і кокосову стружку і збивати міксером хвилин 10-15 – маса повинна трохи збільшитися в об’ємі. У 100 мл молока покласти маршмеллоу і, постійно помішуючи, на повільному вогні варити до повного розчинення. Остудити, додати до манки, збивати протягом 2 хвилин.


Корж розрізаємо навпіл, на одну частину наносимо товстий шар крему, накрити другою частиною. Зверху посипати цукровою пудрою. Насолоджуйтесь!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: