Заварний торт-пиріг «Карпатка»
від Denzhyttya
5 Липня, 2020
Незвичайну назву цей пиріг отримав завдяки горбистій структурі заварних коржів, що нагадують гірський масив. У «Карпатки» тільки два коржа і один товстий шар надзвичайно смачного крему, що нагадує пломбір.
Інгредієнти:
Заварне тісто:
- Вода – 250 мл
- Борошно пшеничне – 170 г
- Масло вершкове – 120 г
- Яйця курячі (великі) – 4 шт.
- Сіль – 1/2 ч. Л.
- Цукор – 1 ч. Л.
Крем:
- Молоко (400 мл + 100 мл) – 500 мл
- Стружка кокосова – 2 ст. л.
- Крупа манна – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 150 г
- Маршмеллоу – 200 г
Спосіб приготування:
- Воду з маслом і цукром довести до кипіння, додати борошно і, постійно помішуючи, щоб не було грудочок, проварити на повільному вогні 2-3 хвилини. Зняти з вогню, остудити до теплого стану і додавати по одному яйцю, ретельно вимішуючи міксером в однорідну масу. Щоб краще підійшло тісто, можна додати 1/3 ч. л. розпушувача.
- Тісто викласти тонким шаром на змащене маслом деко розміром 30 x 40 см. При температурі 180 градусів С випікати 30-40 хвилин, орієнтуючись на свою духовку. Духовку краще не відкривати під час випікання, бо тісто може впасти і буде несмачним.
- Готуємо крем: На 400 мл молока зварити густу манну кашу, зняти з вогню, накрити кришкою і залишити для розбухання манки на 30 хвилин, остудити, додати вершкове масло і кокосову стружку і збивати міксером хвилин 10-15 – маса повинна трохи збільшитися в об’ємі. У 100 мл молока покласти маршмеллоу і, постійно помішуючи, на повільному вогні варити до повного розчинення. Остудити, додати до манки, збивати протягом 2 хвилин.
Корж розрізаємо навпіл, на одну частину наносимо товстий шар крему, накрити другою частиною. Зверху посипати цукровою пудрою. Насолоджуйтесь!
Позначки