Завжди тримаю в морозилці сир: показую як готую “колобки” за рецептом моєї прабабусі
від Denzhyttya
14 Серпня, 2021
У мене завжди є в морозильній камері сільський свіжий сир, в магазині ніколи не купую. Сьогодні поділюся з вами рецептом міні колобків, який я дізналася від своєї бабусі, а вона в свою чергу від своєї свекрухи.
Інгредієнти:
- Сир домашній – 500 грам
- Яйця – 2 шт
- Сода – 1 чайна ложка (не повна)
- Цукор – 3 столові ложки
- сіль – дрібка
- Борошно 9-12 столових ложок
Приготування:
- Сир розминаю виделкою і приступаю до приготування тіста.
- На 500 грам сиру додати 2 яйця, не повну чайну ложку соди, дрібку солі, 3 столові ложки цукру. Все перемішати , поступово додати борошно. У мене пішло 9 столових ложок борошна з невеликою гіркою. Тісто не потрібно сильно забивати борошном, воно повинно липнути до рук.
- Для того щоб сформувати «колобочки» я змащую руки олією і відщипую трохи тіста, скачую в кульку.
- Тепер всі кульки потрібно обваляти в манці.Цю справу я доручаю моїй донці. .
- Коли всі «колобочки» готові можна приступати до їх смаження.
- Для обсмажування я використовую олію, розігріваю її на середньому вогні. Обсмажую в ній всі пончики до золотистого кольору.
- Обсмажування декількох штук займе приблизно 5-6 хвилин.
Джерело:
mandarynka.com.ua