Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками
від Denzhyttya
19 Вересня, 2021
Хочете нагодувати свою сім’ю смачною випічкою з яблучною начинкою? Тоді Вам точно до нас. Сьогодні ми з Вами будемо пекти булочки з яблуками на дріжджовому тісті. Тісто завжди виходить ніжним, м’яким і легким, а яблучна начинка робить його ще краще. А якщо Ви кожен раз будете використовувати нову начинку, то і смак, відповідно, кожен раз буде зовсім іншим.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 550 – 600 грам
- Чотири столові ложки цукру
- Соняшникова олія – 2 столові ложки
- Вершкове масло – 2 столові ложки
- 7 грам сухих дріжджів або 22 грама живих
- 300 грам теплого молока
- Одне яйце
- Чайна ложка солі
Для начинки:
- Три яблука
- Кориця – за бажанням
- 1,5 столової ложки цукру
- Вершкове масло – 1,5 столової ложки
Для змащення:
- Один жовток
- Столова ложка молока.
Приготування:
- Всі продукти зі списку для тіста заздалегідь дістаємо з холодильника, а молоко нагріваємо до 35 градусів, щоб воно було теплим.
- Розводимо в молоці цукор, дріжджі і даємо постояти 15 хвилин під тонким кухонним рушником, щоб дріжджі почали працювати.
- Після цього в молоко вбиваємо яйце, слідом йде підтале вершкове масло, сіль і олія. Добре перемішуємо всі інгредієнти за допомогою віночка.
- Тепер додаємо борошно. Спочатку висипаємо третину зазначеної кількості і починаємо замішувати тісто. Спочатку процесу тісто буде рідким, тому замішуємо його, скориставшись віночком, а коли воно стане більш щільним, задіємо руки.
- Коли тісто збереться в кулю, припиняємо місити. Це не займе багато часу. Воно повинно вийти дуже м’яким і не липнути до рук.
- У відповідний посуд перекладаємо тісто, і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. Обов’язково, перед цим, змащуємо посуд вершковим маслом, а тісто накриваємо рушником (підійде і харчова плівка).
- Я, наприклад, залишаю тісто в електричній духовці, при температурі 40 градусів і при закритих дверях. В таких умовах тісто підніметься набагато швидше, ніж при кімнатній температурі.
- В цей час займемося начинкою. Очищаємо яблука від шкірки, видаляємо все насіння і ріжемо великими скибочками. Для приготування таких булочок використовуються тільки великі шматочки.
- Після того, як тісто досить піднялося, трохи його обминаємо, змастивши руки олією.
- Робочу поверхню присипаємо борошном, перекладаємо тісто, яке теж злегка притрушуємо борошном і розкачуємо його в коло, товщина якого повинна становити 0,3 сантиметра.
- Потім обрізаємо краї і ділимо тісто на смужки, шириною по 8-9 сантиметрів. Готові смужки ділимо навпіл. У підсумку, у Вас повинно вийти 10 смужок.
- Обрізані шматочки не викидаємо, а формуємо з них кулю, яку розкачуємо таким же чином і ділимо навпіл. Разом має вийти 12 булочок.
- На кожній смужці, використовуючи ніж, робимо надріз, а з боків, також використовуючи ніж, робимо чотири невеликих надрізи у вигляді місяця.
- На край смужки кладемо скибочку яблука, яку посипаємо цукром, трохи вершкового масла, далі, при бажанні, зверху посипаємо корицею, потім кладемо ще одну скибочку яблука і скручуємо смужку в формі рулету. Ось, що у Вас повинно вийти. Частину булочок я зробила з корицею, а частина – без неї.
- Застеляємо деко пергаментом і викладаємо наші вироби, дотримуючись відстань між ними. Даємо їм постояти чверть години під рушником.
- В окремому посуді збиваємо жовток з молоком, змащуємо отриманою сумішшю булочки і відправляємо їх запікатися.
- Не забудьте заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів. Час приготування – 20-22 хвилини.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua