Здобні домашні солодкі булочки з цукром “Як пух”
від Denzhyttya
20 Лютого, 2021
Розкішні рум’яні здобні булочки з цукром, рецепт дуже простий і швидкий. Тісто як пух, повітряне та м’яке!
Інгредієнти (на 12 булочок):
- Борошно пшеничне – +/- 500 г.
- Цукор – 70 г.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове м’яке – 40 г.
- Дріжджі сухі – 7 г.
- Молоко тепле – 150 мл.
- Вода – 100 мл.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Для обмазування булочок:
- Яєчний жовток – 1 шт.
Цукровий сироп:
- Цукор – 2 ст. л.
- Вода – 1 ст. л.
Приготування:
- У мисці змішати тепле молоко, теплу воду, дріжджі, цукор. Якщо ви не впевнені в своїх дріжджах, залиште їх хвилин на 10-15, щоб дріжджі заробили і вкрилися бульбашками. Додати яєчний білок, ванільний цукор, все добре перемішати.
- Додати борошна (450 г, може знадобитися трохи більше), сіль, перемішати ложкою.
- Потім додати м’яке вершкове масло, замісити тісто. Вимішувати тісто протягом 7 хвилин, тісто буде еластичне і не липне до рук. Миску з тістом накрити поліетиленовою плівкою і залишити в теплі на 1,5 години, для підйому.
- Тісто збільшиться, буде повітряним і пористим.
- Викладаємо тісто, обминаємо, розрізаємо на невеликі шматочки. Формуємо кульки (12 шт.), прикриваємо серветкою залишаємо хвилин на 10.
- Кожен шматочок тіста розкачати, змастити м’яким вершковим маслом.
- Згорнути в рулет, переплести між собою, добре скріпити краї.
- Форму змащуємо маслом, укладаємо булочки на невеликій відстані один від одного. Накриваємо серветкою і залишаємо ще хвилин на 30, для підйому. Для рум’яності змащуємо жовтком, акуратно, щоб булочки НЕ обпали.
- Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин до рум’яності.
- Приготувати сироп: в сотейник насипати цукор, додати воду, розмішати, довести до кипіння і зняти з вогню. Готові булочки дістаємо з духовки і гарячі змащуємо цукровим сиропом.
- Рум’яні ароматні булочки їмо з молоком або чаєм!
Смачного! Готуйте з задоволенням!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua