Желейный торт с персиками

Желейний торт із персиками, досить щільне желе з шматочками ніжного фрукта, просоченого цукровим сиропом. Вся ця краса накрита шаром вершкового желе та стоїть на пісочному коржі. Звичайно, корж готується без випікання. Все, що вам знадобиться, – інгредієнти, форма та холодильник.

желейний торт із персиками

Інгредієнти:

  • Персикове желе 1 шт.
  • Консервовані персики 850 г
  • Желатин 60 г
  • Галетне печиво 400 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Молоко 500 мл
  • Сметана 750 г
  • Цукор 200 г
  • Ванільний цукор 20 г

Приготування:

  1. Подрібніть галетне печиво в крихту і залийте його розтопленим вершковим маслом. Перемішайте.
  2. Викладіть основу для пісочного коржа у форму та утрамбуйте за допомогою ложки, як показано на відео. Сформуйте дно та стінки, після чого відправте в холодильник на 20 хвилин.
  3. Приготуйте основу персикового желе (дотримуйтесь пропорцій, вказаних на упаковці), додайте 30 г желатину і перемішайте до розчинення останнього. Залийте консервовані половинки персиків. Відправте в  холодильник на 4 години.
  4. Залийте желатин молоком. Збийте вершки з цукром та ваніллю, після чого додайте молоко.
  5. Покладіть персики в желе на корж і залийте молочною сумішшю з желатином. Поставте у холодильник на 4 години. Готово! Залишилось прикрасити персиками.

Для десертів цього типу підійдуть практично будь-які консервовані фрукти та ягоди. Персики можна замінити, наприклад, абрикосами або полуницею. Торт виглядає урочисто, а готується за лічені хвилини. Якщо виключити час на очікування, вийде щонайбільше півгодини.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: