Знайшла дуже смачний рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою
від Denzhyttya
7 Вересня, 2021
Я знайшла просто відмінний рецепт шоколадного пирога. Мені в ньому подобається те, що основа готується з пісочного тіста (зізнаюся чесно пироги в яких основа з пісочного тіста мої найулюбленіші), а в якості начинки сир зі сметаною. Ви тільки уявіть собі це поєднання! Наскільки він смачним виходить, просто не передати словами! Ще один його плюс в тому, що він не складний в приготуванні!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 300 г
- Масло вершкове – 180 г
- Какао – порошок – 60 г
- Цукор – 100 г
Для начинки:
- Сир домашній – 400 г
- Цукор – 100 г
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 80 г
- Борошно або крохмаль – 2 ст. л.
Приготування:
- Приготуємо тісто. У глибоку миску відправляємо 180 г м’якого вершкового масла. Всипаємо 60 г какао – порошку і додаємо 100 г цукру.
- Просіваємо 300 г пшеничного борошна в миску до решти інгредієнтів. Перетираємо борошно, цукор і какао з маслом. При необхідності додаємо ще муки. Має вийти еластичне і злегка липнуче до рук тісто.
- Розділяємо тісто на дві частини, одна велика частина стане основою пирога, а друга потрібна нам для крихти.
- Форму я використовую роз’ємну, з неї найлегше діставати готові пироги. Розподіляємо тісто руками по дну форми, з боків робимо невеликі бортики.
- Приготуємо начинку для пирога. У миску висипаємо 400 г сиру, у мене 5% жирності. Додаємо до сиру 80 г сметани. Розбиваємо 3 яйця і додаємо 100 г цукру (за бажанням можна додати ще ванільний цукор). Всипаємо в начинку 2 столові ложки борошна або крохмалю, я додаю борошно.
- За допомогою погружного блендера перебиваємо все до однорідної маси.
- Виливаємо сирну начинку на основу.
- Зараз нам необхідно зробити крихту для посипання пирога зверху з того шматочка тіста, який ми залишили. Для цього кладемо тісто в миску, додаємо трохи борошна і руками перетираємо.
- Муки потрібно додати стільки, щоб вийшла ось така крихта. Якщо крихта стала занадто світлою додайте трохи какао.
- Посипаємо зверху крихтою наш пиріг, вона повинна повністю покрити сирну начинку.
- Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Обов’язково даємо пирогу повністю охолонути!
Джерело:
mandarynka.com.ua