Знаменитий Київський торт.
від Denzhyttya
3 Березня, 2021
Пропоную прямо сьогодні зробити цей торт з меренгових коржів з горіхами і крему Шарлотт.
Інгредієнти:
Для коржів
- Горіхи – 150 г
- Цукор – 150 г + 50 г
- Яєчний білок – 200 г
- Борошно – 50 г
Для крему Шарлотт
- Молоко – 300 г
- Жовток – 4 шт
- Згущене молоко – 100 г
- Цукор – 150 г
- Масло вершкове – 400 г
- Какао – 20 г
Приготування:
- Насамперед приготуємо коржі з такого своєрідного безе. Саме в них половина чарівності цього торта. Насправді, в технології нічого складного немає. Все дуже просто.
- Перш за все ми ставимо збивати білки.
- Поки білок збивається, можна підготувати горіхи. Їх треба грубо порізати, додати до них борошно, 150 г цукру і все перемішати.
- Як тільки білок починає пінитися, додаємо в нього 25 г цукру. І продовжуємо збивати, поки білки не збільшаться в обсязі і не сформують білу блискучу піну. Коли білки сформуються в гарну щільну масу, можемо додавати цукор, що залишився. І тепер збиваємо до отримання щільної маси.
- Тут найголовніше не перебити білки! Як тільки маса готова, висипаємо в неї горіхи. І дуже акуратно, максимально зберігаючи об’єм збитого білка, змішуємо обидві ці маси.
- Готове тісто для київського торта через кондитерський мішок викладаємо на покритий пергаментом деко у вигляді трьох круглих коржів d = 22 см. Майте на увазі, що коржі під час випікання злегка збільшаться. Так що розраховуйте, що готовий торт буде більше ваших пекарських кілець.
- Підготовлені коржі ставимо в нагріту до 150 ° C духовку з конвекцією. І випікаємо близько півтори години.
- Готові коржі для київського торта придбали гарний і рівномірний світло коричневий колір.
Як зробити крем Шарлотт
- Крем Шарлотт ми зробимо на основі вершкового масла. Воно змішується зі спеціальним сиропом або “заваркою” для крему Шарлотт. Ось як вона готується.
- Молоко змішуємо з жовтками і додаємо згущене молоко.
- Можете додати варене згущене молоко теж буде круто. Можете взагалі обійтися без згущеного молока. Просто додайте більше цукру. За класикою в цей крем ще йде ванілін.
- Всі інгредієнти перемішайте і в самому кінці додайте цукор.
- Поставте цю суміш на вогонь і постійно помішуючи, нагрійте до температури не нижче 85, але не вище 95 ° C. У цьому діапазоні температур трохи нижче точки закипання вам потрібно утримувати суміш протягом приблизно 5 хвилин.
- Чому важливо не дати сиропу закипіти? Тому що, як тільки суміш жовтків з молоком закипить, вона придбає сильний запах яєчні. І це, повірте мені, не поліпшить ні смак, ні аромат крему.
Лайфхак. Якщо ж заварка все ж закипить, чиніть як професіонали. Для заглушення смаку жовтка використовуйте к0ньяк. У цій справі коньяку також допоможуть ще й смажені горіхи в коржах, і какао в кремі.
- Як тільки сироп готовий, його треба пропустити через сито, якщо будуть грудочки і дати йому охолонути.
- Злегка розм’якшене вершкове масло треба збити в пишну масу. Масло буде повітряним, світлим, пишним. Тепер починаємо додавати в масло охолоджену жовтково-молочну суміш. Додаємо потихеньку і продовжуємо збивати.
- Крем Шарлот – дуже ніжний і повітряний. Якщо вам потрібен класний крем, для обробки торта або для того, щоб вирівняти торт, то крем Шарлотт – те, що вам треба.
Як зібрати торт Київський
- Готові коржі в духовці приспіють якраз до того моменту, коли охолоне молочна суміш, а коли буде готовий крем, коржі вже охолонуть. Прийшов час збирати торт.
- Розділимо крем на дві частини. Трохи залишимо для прикраси, а в решту крему додамо какао і зберемо торт.
- Не забирайте крем в холодильник! Інакше ви не зможете з ним потім нічого зробити.
- Більшій частині крему додамо класичний колір, який ми звикли бачити у Київського торта. Додамо в нього какао. Не забудьте порошок попередньо просіяти, щоб в крем не потрапили тверді частинки. До речі якщо ви хочете додати в крем к0ньяк або р0м, то зараз саме час.
- Щоб зібрати Київський торт потрібно прошарувати коржі шоколадним кремом Шарлотт. Товщина кремових шарів – на ваш вибір.
- Підрівняйте коржі і обмажте кремом торт зверху і з боків.
- Підготовлений торт хвилин на десять приберіть в холодильник, щоб крем злегка стабілізувався. Якщо це не зробити, коржі будуть рухатися відносно один одного.
Прикрашаємо Київський торт
- Через 10-15 хвилин, коли торт постояв на холоді і крем трохи прихопився. Торт можна прикрашати.
- Починаємо з боків. Обсипаємо їх покришеними волоськими горіхами.
- Білим кремом наповніть кондитерський мішок з фігурною насадкою і прикрашайте готовий торт, як вам подобається.
- Закінчивши прикрашання, поставте готовий Київський торт ще на годинку в холодильник, щоб він повністю стабілізувався.
- Але якщо ви дуже хочете спробувати його прямо зараз, то відрізайте шматочок і заварюйте чай! Торт готовий!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки