З’єднала обсмажену гречку, овочі і запекла: так просто, а як смачно вийшло

Скільки всього смачного можна приготувати з гречки? Рецептів безліч і цей не виняток – причому без грама м’яса.

Інгредієнти:

  • гречка – 200гр (склянка)
  • вода – 500мл
  • печериці – 400гр
  • цибуля – 1-2шт
  • морква – 1шт
  • болгарський перець – 1шт
  • зелень – за бажанням
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Склянку гречки добре промиваємо, обсушуємо і злегка підсмажуємо на сухій сковороді. Так гречка не розварюватиметься і набуде більш насиченого смаку.
  2. Ви зрозумієте, що гречка готова (підсмажилася) за ароматом, і якщо спробувати “зернятко”, воно буде хрустким, а не вологим.
  3. Відразу підготуємо овочі: цибулю поріжемо дрібненько. Моркву – великими шматочками.
  4. Солодкий болгарський перець – великими шматочками  (всі овочі ріжемо досить крупно, окрім цибулі).
  5. За бажанням можна додати гриби, я додаю! У даному рецепті використовую печериці, ріжу їх теж великими шматочками.
  6. Обсмажуємо цибулю до прозорого стану на невеликій кількості олії, а потім додаємо печериці та обсмажуємо все разом.З'єднала обсмажену гречку, овочі і запекла: так просто, а як смачно вийшло
  7. Приблизно 3 хвилини обсмажуємо цибулю разом із грибами і коли вони злегка підрум’янюються, додаємо овочі та обсмажуємо все разом,  до повної готовності доводити не потрібно.З'єднала обсмажену гречку, овочі і запекла: так просто, а як смачно вийшло
  8. Тепер злегка солимо і перчимо на смак, перемішуємо і знімаємо з вогню.З'єднала обсмажену гречку, овочі і запекла: так просто, а як смачно вийшло
  9. Овочі з грибами перекладаємо у форму для запікання, зверху засипаємо гречку і розподіляємо її рівномірним шаром.
  10. Зверху трохи солимо і заливаємо водою. Не забувайте, що овочі ми вже підсолювали, і краще недосолити, аніж пересолити страву!З'єднала обсмажену гречку, овочі і запекла: так просто, а як смачно вийшло
  11. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 200С до готовності гречки (форму можна накрити фольгою).
  12. Через 20 хвилин лист з гречкою виймаємо з духовки, перемішуємо і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин.З'єднала обсмажену гречку, овочі і запекла: так просто, а як смачно вийшло

Гречка виходить розсипчастою і дуже смачною, рідина за цей час  випарується. До речі , можна в гречку додати при подачі шматочок вершкового масла.З'єднала обсмажену гречку, овочі і запекла: так просто, а як смачно вийшло

Перед подачею посипаємо нарізаною зеленню.З'єднала обсмажену гречку, овочі і запекла: так просто, а як смачно вийшло

Страва смачна, а готується просто і швидко. Буду рада, якщо Вам сподобається!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: