Зимовий варіант фаршированих баклажанів в маринаді з овочевою начинкою
Це один зі старих рецептів дуже смачних маринованих баклажанів, фаршированих овочами. Раніше такі овочі робили в бочках, сьогодні можна і в банках, інших ємностях.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 6 шт;
- перець солодкий і морква, по 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- часник, 3 зубчики;
- спеції за смаком;
- спеції для баклажанів;
- сіль, 3 ст.л;
- оцет 9%, 3 ст.л;
- перець горошком, 3 ч.л;
- цукор, 2 ст.л.
Процес приготування
Баклажани промиваємо, робимо поздовжній надріз, дещо не дорізаючи до кінця.
Кип’ятимо воду і кладемо в неї баклажани, варимо до м’якості овочів. Загалом вам буде потрібно хвилин 10.
Виймаємо баклажани в сито і даємо добре стекти.
Моркву тремо на тертці, цибулю ріжемо дрібними кубиками, перець ріжемо невеликими шматочками, часник подрібнюємо так, як вам подобається.
Обсмажуємо на олії цибулю до напівготовності, додаємо трохи коріандру насінням, потім всипаємо моркву, солодкий перець. Тушкуємо до готовності моркви, додаємо нарізану зелень за смаком, часник. Тушкуємо ще 5 хвилин.
Для маринаду з’єднуємо воду 3 л з сіллю, цукром, перцем, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і вливаємо оцет.
Баклажани фаршируємо овочами, укладаємо в банки, заливаємо маринадом і закручуємо кришками.
Перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Якщо хочете, можна укласти баклажани в іншу ємність з кришкою і поставити маринуватися в холодильник. Через 3 – 4 дні, можна пробувати.