Сирна закуска на святковий стіл «Мандаринки».

  • Сирна закуска на новорічний стіл «Мандаринки» — популярний салат з плавленого сиру, часнику, яєць і майонезу на новий лад. Такий салат готували на святковий стіл ще наші бабусі. Я цю страву добре пам’ятаю з дитинства, багато делікатесів відсувалися заради неї на другий план. А ось «упакувати» сирну закуску так, щоб вийшли мандарини (зовсім як справжні), я додумалася недавно. «Шкірка» з моркви вдало доповнює інші інгредієнти «мандаринок», головне правильно її приготувати. І для цього випадку варена морква не підійде.

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця;
  • 2 плавлених сирка ( гарної якості 200 гр) ;( можна “Філадельфія” або ” Фета”)
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 зубчик часнику;
  • 70 г майонезу;
  • 2 великі морквини;
  • одна куряча грудка;
  • 15 мл оливкової олії;
  • рослинна олія, сіль, цукор, паприка, яблучний оцет;
  •  листочки базиліка і гвоздика – для прикрашання

Спосіб приготування:

  1. Обжарюємо цілу курячу грудку на повільному вогні на вершковому маслі до готовності . Поперчіть, посоліть  за своїм смаком. Відставте охолоджуватись. Після того як грудка охолоне , наріжне на маленькі шматочки .
  2. Беремо  половину охолодженого вершкового масла і охолоджений плавлений сирок ,натираємо на крупній тертці. Якщо  ж ви взяли “Філадельфія” чи “Фета” ” , то просто розімніть сир виделкою .
  3. Великі курячі яйця відварюємо до готовності, повністю охолоджуємо, також натираємо на крупній тертці.
  4. Додаємо порізану курячу грудку , подрібнені яйця до сиру і масла.
  5. Великий зубчик часнику очищаємо,  пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці.
  6. Додаємо майонез який вам подобається. Ретельно перемішуємо, пробуємо, за смаком солимо і перчимо.
  7. Змішуємо інгредієнти суміші.

Тепер займемося «мандариновою шкіркою» нашої сирної закуски. Свіжу моркву натираємо на дрібній тертці. У сковороду кладемо вершкове масло, додаємо рослинну олію, кладемо моркву. За смаком солимо, насипаємо 1 чайну ложку цукрового піску, додаємо 2 чайні ложки яблучного оцту. Смажимо морквину до м’якості, помішуючи, щоб не пригоріла . Готова морква за смаком нагадує ту, що готують для риби під маринадом.

Охолоджений суміш  ділимо на 5-6 невеликих порцій, руки змащуємо рослинною олією, скачуємо кульки з суміші, викладаємо на дошку.

Моркву повністю охолоджуємо. Кладемо на долоню 3 чайні ложки смаженої моркви, потім кульку салату, старанно обвалюємо кульку-сирну закуску в моркві з усіх боків.

Листочки з базиліку вставляємо в мандаринки зверху.

Поруч з листочками встромляємо гвоздику. До подачі тримаємо сирну закуску   в холодильнику.

Смачного !

До речі, якщо любите гострі закуски, то в салат можна додати дрібно порізаний стручок чилі і приправити порошком копченої паприки, вийде зовсім інша історія. А ще в середину «мандаринки» можна вкласти оливку або скибочку маринованого огірочка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: