Смак улюбленого шоколадного батончика в домашніх умовах до чаю

  • Дивовижний смак!
Смак улюбленого шоколадного батончика в домашніх умовах до чаю

Домашній батончик — це знахідка для ласунів, причому робити його не так і складно, і все простіше, ніж може здатися спочатку.

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

  • Вершкове масло — 110 г
  • Борошно — 125 г
  • Цукор — 70 г
  • Сіль — щіпка

Для карамельного прошарку:

  • Згущене молоко — 1 банка
  • Масло вершкове — 1 ст. л.

Для шоколадного шару:

  • Шоколад молочний — 170 г

Приготування:

Подрібнюємо блендером охолоджене вершкове масло разом з борошном, цукром і сіллю.

Утрамбовуємо масу в прямокутну або квадратну форму 20х20 см, попередньо змастивши боки маслом, а дно застеливши пергаментом.

Випікаємо основу при 200 С протягом 15-20 хвилин, потім охолоджуємо.

Готуємо карамельний прошарок:

Викладаємо на сковороду ложку вершкового масла і банку згущеного молока. Масу уварюють після закипання до карамельного відтінку і загустіння маси близько 15 хвилин, весь час помішуючи, щоб вона не пригоріла.

Виливаємо карамель на пісочну основу, рівномірно розподіливши, остуджуємо.

Подрібнюємо молочний шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, періодично перемішуючи його.

Виливаємо шоколад на карамельний шар, розрівнюємо. Коли верхній шар охолоне, ставимо форму з печивом в холодильник до повного охолодження.

Потім виймаємо печиво з форми, нарізаємо на рівні порційні шматочки. Зберігаємо готове печиво в холоді.

В шоколадний або карамельний шар печива, поки він не застиг, можна додати смажені горіхи, щоб десерт був ще смачніше.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: