Ліниві пельмені: рецепт приготування смачної страви
від Denzhyttya
28 Лютого, 2020
- Якщо слідувати рецепту, то пельмені не розваляться, будуть смачними і відмінно впишуться у ваше меню.
Хочеться домашніх пельменів, але немає часу, сил і зайвих рук ліпити їх, тоді ось вам рецепт лінивих пельменів.
Їх можна заморозити про запас, а потім зварити і подавати зі сметаною. Або приготувати до них овочевий соус. Або зварити суп з ледачими пельменями.
Інгрідієнти:
для тіста:
- борошно – 250 гр.
- вода – 100 мл.
- яйце – 1 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
для начинки:
- фарш м’ясний – 300 гр.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- сіль – за смаком.
- перець чорний мелений – за смаком.
для соусу:
- цибуля – 1 – 2шт
- морква 1-2 шт.
- томатний соус – 3 ст.ложки
- олія – для смаження.
- вода – 300 мл.
- сіль, перець – за смаком.
- лавровий лист – 2 шт.
Приготування:
- Замісіть звичайне пельменний тісто. Для цього налити в миску холодну воду, розчинити в ній сіль і вилити яйце. Добре розмішати вінчиком або виделкою. По частинах додати в цю суміш борошно. Вимісити еластичне тісто. Вимішувати руками можна або використовуючи будь-який відповідний агрегат. Скачати тісто в кулю, покласти в миску і накрити серветкою. Залишити при кімнатній температурі на 20-30 хвилин, щоб тісто стало м’якше і легко розтягувалося при розкочуванні.
- Робочу поверхню злегка змащуємо рослинним маслом (або припудрюємо борошном, хто як звик). Тісто ділимо на 3 рівні частини. Кожну тонко розкачуємо в прямокутник, намагаючись розтягнути так, щоб тісто було майже прозорим.
- М’ясний фарш (яловичина зі свининою) солимо і перчимо за смаком. Фарш можна взяти готовий або пропустити через м’ясорубку м’якоть свинини і яловичини в рівних пропорціях.
- На розкачане тісто наносимо тонким шаром м’ясний фарш, відступаючи від краю по всьому периметру на 1-2 см. Краї залишати вільними. Зорнути тісто рулетом. Скріпити краї тіста, щоб при варінні пельмені не розвалилися. Кожен рулет порізати на невеликі відрізки.
- Моркву і циибулу подрібнюємо і пасируємо 2-3 хвилини. Додаємо томатний соус, спеції і воду, у готовий соус викладаємо пельмені ( вони мають бути занурені у рідину) і тушкуємо 10 хвилин. Враховуйте, що при варінні ліниві пельмені трохи збільшаться в розмірі. Також пельмені можна відварити у підсоленій воді і подавати з сметаною або будь-яким іншим соусом.
Приємного апетиту!
Джерело:
ukr.media