Прості та оригінальні рецепти смачного домашнього печива для всієї родини
Домашнє печиво – це легкий перекус до чаю і десерт для ласунів. Малюкам також можна їсти такі смаколики. Тому у кожної дбайливої господині в запасі повинен бути свій рецепт цієї страви.
Варіантів для приготування смачного печива велика кількість: пісочне, бісквітне, шоколадне, медове, здобне, з різними інгредієнтами та начинками. Іншими словами, вибирайте на свій смак, яке з них виявиться улюбленим у вашій родині. А редакція Joy-pup.com бажає вам допомогти у цьому, тому представляємо вашій увазі найбільш прості та оригінальні рецепти смачного домашнього печива.
Печиво з кокосовою стружкою: райська насолода
Якщо ви любите кокосові горіхи та різні ласощі на їх основі, то це печиво вам, безумовно, сподобається. Хрустке і ніжне, з вишуканою золотистою скоринкою – поласувати ним забажає вся сім’я.
- Час приготування: 45 хв.
- Харчова цінність: 150 кКал.
- Кількість порцій: 20 штук.
Вам знадобиться:
- стружка кокосова – 200 г;
- цукор – 100 г;
- борошно пшеничне – 100 г;
- курячі яйця – 2 шт.;
- розпушувач тіста – 1 ч. л.
Готуємо крок за кроком:
- Збийте у скляному посуді яйця з цукром за допомогою міксера протягом трьох хвилин.
- Всипте до отриманої маси кокосову стружку і перемішайте.
- Додайте просіяне борошно з розпушувачем та замісіть тісто. Поставте його в холодне місце на 30 – 35 хвилин.
- Розігрійте духовку. Застеліть деко пергаментним листом, змазаним маслом.
- З тіста зліпіть невеликі кульки. Покладіть їх на деко.
- Випікайте печиво при температурі 180 градусів 15 – 30 хвилин.
На замітку: Стружку можна зробити з кокоса самостійно. З одного горіха виходить приблизно 70 г.
Порада: Як тільки печиво буде золотистого відтінку, значить, його можна виймати з духовки. Якщо тримати довше, воно буде пересушеним.
Ваше домашнє печиво, схоже за смаком на «Рафаелло», готове. Можете радувати своїх близьких!
Печиво медове: солодкість та ніжність
Печиво з медовим ароматом і смаком приготувати дуже просто. Для цього не знадобиться багато зусиль та витрат. А після того, як скуштуєте цей десерт, найкращі враження вам забезпечені.
- Час приготування: 50 хв.
- Калорійність: 320 кКал.
- Кількість: 15 – 20 шт.
Необхідні продукти:
- яйця курячі – 2 шт.;
- борошно пшеничне – 200 – 250 г;
- масло вершкове – 50 г;
- мед – 2 ст. л.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- волоські горіхи – 50 – 70 г.
Покрокове приготування:
- Виделкою розітріть розм’якшене масло з цукром.
- Додайте мед, яйця і ретельно перемішайте.
- Поступово додаючи борошно з розпушувачем, замісіть м’яке тісто.
- Горіхи подрібніть.
- З тіста сформуйте маленькі коржі. Кожен умочіть у горішки.
- Перекладіть печиво на деко з пергаментом, який попередньо змастіть маслом.
- Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 20 хвилин.
На замітку: Якщо коржики зробити тонкими, печиво вийде хрустким. Коли тісто товсте, десерт буде м’яким.
Розкладіть печиво на красиве блюдо та сміливо подавайте гостям до гарячого чаю або кави.
Шоколадне: з карамелькою всередині
Для ласунів таке печиво стане одним з улюблених. Дуже смачне тісто з какао, всередині – щедрий шар ніжної карамелі. Хто відмовиться від такого десерту?
- Час приготування: 40 хв.
- Калорійність: 401 кКал.
- Кількість: 20 – 25 штук.
Продукти для приготування:
- какао – 20 – 30 г;
- борошно – 200 г;
- яйця – 1 шт.;
- цукор – 100 г;
- карамель – 100 г;
- ванільний цукор – 0,5 – 1 ч. л.;
- вершкове масло – 100 г;
- сіль – щіпка;
- цукрова пудра – 3 ст. л.;
- розпушувач – 0,5 ч. л.
Як приготувати:
- Приготуйте карамель. Її можна зробити самостійно або придбати в магазині.
- Змішайте просіяне борошно, цукор, какао, ванілін, сіль.
- Додайте яйце та м’яке масло. З цих інгредієнтів зробіть тісто. Помістіть його на деякий час в холодильник.
- Потім скачайте з тіста невеликі кульки. В їх середину помістіть густу карамель і защипніть краї, щоб начинка не витекла.
- Помістіть печиво на деко, змащене маслом, і випікайте в духовці хвилин 10 – 15.
На замітку: Начинку можна зробити зі звичайних ірисок. Для цього в середину кульки з тіста помістіть 1 цукерку.
Після того, як печиво трохи охолоне, умочіть одну його частину в цукрову пудру, а іншу – в какао-порошок. Вийде неймовірне шахове насолода до чаю.
«Вушка»: листкове печиво з горіхами
Хрустке печиво, приготоване за цим рецептом, не поступається магазинному. Навпаки, його можна зробити з різними начинками. Але найкращим варіантом стане слойка з подрібненими волоськими горіхами.
- Час приготування: 25 хв.
- Харчова цінність: 334 кКал.
- Кількість: 25 – 30 шт.
Вам знадобиться:
- готове тісто листкове – 1 пачка;
- волоські горіхи – 100 г;
- цукор – 100 – 150 г.
Покрокове приготування:
- Розморозьте листкове тісто.
- Тим часом подрібніть горіхи.
- Тісто трохи розкачайте, зверху посипте горіхи, цукор і втисніть злегка в заготовку.
- Тепер сформуйте рулет. Розріжте його на невеликі шматочки.
- Викладіть печиво на деко, покрите листом пергаменту.
- Готуйте в духовці 10 – 15 хвилин, поки не утвориться на печиві рум’яна кірочка.
На замітку: При бажанні листкове тісто можна приготувати самостійно в домашніх умовах.
Смачне печиво «Вушка» готово! Прикрасьте його ягодами і листочками м’яти. Приємного чаювання!
Бісквітне печиво: для улюблених діток
М’який, що тане у роті, бісквіт – відмінна ідея печива для малюків. Приготуйте його своїм діткам і, безсумнівно, помітите на їхніх обличчях захват і посмішку!
- Час приготування: 30 – 35 хв.
- Харчова цінність: 201,8 кКал.
- Кількість: 10 – 15 шт.
Які продукти підготувати для печива:
- борошно пшеничне вищого сорту – 150 г;
- яйця – 1 шт.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- масло вершкове – 60 г;
- цукор – 70 г;
- сіль – на кінчику ножа.
Готуємо крок за кроком:
- Масло розділіть на 2 частини. Половину його розтопіть, і змішайте з цукром та іншою частиною масла кімнатної температури.
- Додайте яйце, сіль, борошно з розпушувачем. Замісіть тісто.
- Поставте заготовку в холодильник на 1 годину.
- Коли тісто трохи затвердіє, розкачайте його і за допомогою фігурних формочок зробіть різне по виду печиво.
- Випікайте на деку 10 хвилин в духовці при температурі 220 градусів.
На замітку: Замість розпушувача можна використовувати для тіста гашену соду.
Прикрасьте печиво свіжими ягодами і шматочками фруктів. Почастуєте їм малюка, а у відповідь він обдарує вас посмішкою!
З джемом або вареним згущеним молоком
І, звичайно, одне з улюблених у дорослих та дітей – печиво з солодкою начинкою. Його можна приготувати з варенням, повидлом з будь-яких ягід і фруктів, а також зі згущеним молоком.
- Час приготування: 1 ч. 30 хв.
- Калорійність: 289 кКал.
- Порції: 20 шт.
Складові:
- борошно пшеничне – 0,5 кг;
- джем або згущене молоко – 600 г;
- яйця – 1 шт.;
- кефір – 200 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- цукор – 0,5 ст.;
- сода – 0,6 ч. л.;
- молоко – 2 ст. л.
Алгоритм приготування:
- Відділіть жовток 1 яйця від білка.
- Змішайте борошно з цукром і содою. Додайте масло. Розітріть в крихту руками.
- Влийте кефір, жовток та замісіть тісто. Розділіть його на 2 частини і поставте в холодильник на 1,5 години.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Одну частину тіста розкачайте на пергаментному папері. Намажте зверху джем або згущене молоко.
- Другу половину тіста також розкачайте і накрийте зверху на джем.
- За допомогою силіконової щіточки змастіть тісто молоком.
- Випікайте 30 хвилин у духовці.
- Після охолодження поріжте готове тісто на ромбики.
Порада: Якщо джем у вас рідкий, додайте в нього крохмаль (1 ст. л.).
На замітку: Можна зробити верхній шар печиво крихтою. Для цього тісто подрібніть за допомогою м’ясорубки і покрийте ним варення.
Обов’язково приготуйте домашнє печиво для своєї сім’ї. Воно завжди виходить смачним і не вимагає великої кількості інгредієнтів. Крім того, готувати такий десерт легко і швидко.