Страви з кабачків: яскраві смачні рецепти з фото
Сезон кабачків у самому розпалі! А страви з кабачків на подив дуже різноманітні. Попри те, що у цього овоча немає яскраво вираженого смаку, страви з ним користуються великою популярністю.
Деруни з кабачком
Інгредієнти:
- Картопля 3 шт
- Кабачок
- Яйце 1 шт
- Сіль 0,5 ч. л.
- Сода
- Борошно трохи менше склянки
- Олія для смаження
Як приготувати деруни з кабачком:
- Натираємо на дрібній тертці 3 картоплі і трошки кабачка. Додаємо одне яйце, пів чайної ложки солі і на кінчику ножа соди, перемішуємо. Борошно додаємо, але не багато, інакше деруни вийдуть сухі.
- Перемішуємо. На розпечену сковорідку викладаємо тісто ложкою. Перевертаємо.
- Готові картопляні деруни з кабачками прибираємо на тарілку. Подаємо картопляні деруни з кабачками зі сметаною, краще їсти гарячими.
Вафлі з кабачків
Інгредієнти:
- Кабачок 300 г
- Борошно пшеничне 100 г
- Сметана 3 ст.л.
- Яйце куряче 1 шт
- Сіль 2/3 ч.л.
Як приготувати вафлі з кабачків:
- Кабачок очистити від шкірки, видалити насіння, натерти на крупній тертці. Додати до натертих кабачків сіль і сметану. Перемішати масу.
- Вбити в миску яйце, перемішати. Поступово вмішати в кабачкову масу просіяне борошно. Вафельницю для товстих вафель розігріти, кулінарним пензликом змастити пластини соняшниковою олією. Викласти у вафельницю кабачкове тісто тонким шаром.
- Вафельницю закрити і випікати вафлі до готовності, керуючись інструкцією до вашої вафельниці. Вафлі з кабачків можна подавати з різними соусами. Смачного!
Гарнір з обсмажених кабачків і цвітної капусти
Інгредієнти:
- Капуста цвітна 400 г
- Цукіні 0,5 шт
- Кабачки жовті 0,5 шт
- Оливкова олія 1 ст. л.
- Сіль 1/8 ч. л.
- Перець чорний мелений 1/8 ч. л.
Як приготувати гарнір з кабачків і цвітної капусти:
- Капусту розібрати на суцвіття. Кабачок і цукіні розрізати уздовж на половинки, а потім поперек на напівкруглі шматочки, товщиною 1 см.
- Розігріти олію, викласти капусту, готувати на середньому вогні під кришкою, помішуючи час від часу, 15 хвилин.
- Додати кабачки і цукіні, посолити і поперчити, перемішати, накрити і готувати 5-10 хвилин, щоб кабачки трошки стали м’якими. Під час готування час від часу перемішувати, щоб овочі обсмажити рівномірно.
- Гарнір готовий. Смачного!
Смажені кабачки з часником
Інгредієнти:
- Кабачки 1 кг
- Олія соняшникова 2-3 ст. л.
- Сіль 0.5-1 ч. л.
- Борошно 0.25 склянки
- Часник 5-6 зубчиків
- Кріп за смаком
- Сметана за смаком
Як посмажити кабачки з часником:
- Кабачки вимити, очистити, знову обполоснути і нарізати великими шматочками (товщиною в 1 см), так вони будуть більш соковитими, і час смаження скоротиться
- Перемішуючи, посолити рівномірно всі шматки. Нахилити посуд з кабачками, залишити його в цьому положенні хвилин на 10, щоб стік сік
- Смажити кабачки на сильно розігрітій олії. Тут можливі варіанти. Кожен шматок перед смаженням можна обваляти в борошні. А можна і ні, особливо якщо ви розраховуєте їсти їх не тільки відразу після смаження
- Смажити до золотистого кольору і перевернути, при цьому треба зменшити сильний вогонь. Подавати кабачки на стіл з сумішшю зі сметани і часнику. Приготувати її так: часник розтерти і змішати зі сметаною, дрібкою солі і кропом, розмішати, щоб вийшла консистенція густої сметани
Закуска з кабачків і печериць
Інгредієнти:
- Кабачки (цукіні) 500 г
- Гриби печериці (не дрібні) 300 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Зелень (кріп, зелена часник, петрушка) 20-30 г
- Масло вершкове 50 г
- Олія рослинна для смаження 1 ст. ложка
- Сметана (або майонез) 100 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Як приготувати закуску кабачки і печериці:
- Кабачки почистити і нарізати соломкою. Печериці нарізати пластинками. На пательню з розігрітим вершковим маслом викласти печериці і кабачки. Обсмажити 5 хвилин, періодично помішуючи, на сильному вогні.
- У цей час нарізати дрібно цибулю і обсмажити її окремо на розігрітій олії до золотистого кольору. Сметану змішати з дрібно нарізаною зеленню кропу, посолити і поперчити.
- Коли кабачки і печериці злегка обсмажаться, додати до них пасеровану цибулю, дрібно нарізаний часник і сметану з кропом. Перемішати і тушкувати 15 хвилин.
- Якщо рідина випарується, то страва готова. Нарізати петрушку. Дати закусці з кабачків і печериць трохи охолонути, викласти на тарілку, додати трохи сметани (або майонезу), посипати петрушкою і подати до столу.
Запіканка з кабачків (з куркою)
Інгредієнти:
- Кабачки 500 г
- Куряче філе 1 шт.
- Бринза 100 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цибуля зелена 2 шт.
- Зелень петрушки 1 ст. л.
- Базилік свіжий 1 гілочка
- Олія 3 ст. л.
- Яйця 2 шт.
- Сметана 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Борошно 80 г
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка 1 ч. л.
- Куркума 1 ч. л.
Як приготувати запіканку з куркою і кабачками:
- Порізати куряче філе скибочками, злегка присолити і поперчити, перемішати. Додати 1 ст. л. рослинної олії і перемішати. Обсмажити курку на сухій пательні, постійно помішуючи, на сильному вогні, 5 хвилин. Викласти м’ясо на тарілочку.
- Подрібнити ножем петрушку, базилік і зелену цибулю. Дрібно порізати цибулю. Натерти бринзу на крупній тертці. Кабачок очистити від шкірки, порізати пластинками шириною 1 см.
- Всю нарізку з’єднати в тарілці. Яйця збити виделкою, додати сметану, сіль і перець чорний мелений за смаком, спеції і перемішати.
- Додати борошно, добре перемішати, додати 2 ст. л. олії і збити виделкою. З’єднати яєчну суміш з нарізкою і гарненько перемішати. Жароміцну форму змастити олією, викласти в неї суміш, поверхню розрівняти.В
- Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Запіканку остудити, порізати на порційні шматочки, подавати з овочевим салатом.
Омлет з кабачком і сиром
Інгредієнти:
- Яйця 2-3 шт.
- Кабачок 1 шт. (150 г)
- Помідор великий 0,5 шт.
- Перець солодкий великий 1/2 шт.
- Сир 20 г
- Зелень петрушки за смаком
- Сіль за смаком
- Олія для смаження
Як приготувати омлет з кабачками:
- Солодкий перець і помідор (краще м’ясистий) ріжемо кубиками. З помідора краще прибрати шкірку. Зелень петрушки дрібно рубаємо.
- Кабачок і шматочок сиру натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі овочі і сир, додаємо яйця і сіль. У невеликій кількості олії обсмажуємо омлет на сковороді з обох сторін.
- Можна просто накрити кришкою, і омлет з овочами на повільному вогні приготується. Омлет з кабачком і сиром виходіть чудовим!
Салат з кабачків з волоськими горіхами
Інгредієнти:
- Кабачок 400 г
- Горіхи волоські 40 г
- Часник 1 зубчик
- Зелень свіжа 15 г
- Олія соняшникова 30 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений
- Перець червоний мелений
Як приготувати салат кабачки + горіхи:
- Молодий кабачок помийте. Наріжте кабачок кружальцями завтовшки близько 0,5 см. Перекладіть нарізаний кабачок в миску, посоліть і перемішайте. Залиште на 8-10 хвилин, потім злийте сік.
- У пательні розігрійте олію. Перекладіть в пательню кабачки. На сильному вогні обсмажте кабачки до м’якості, акуратно помішуючи, хвилин 7. Ядра волоських горіхів підсмажте на сухій сковороді або в мікрохвильовій печі.
- Дайте горіхам охолонути, потім нарубайте їх ножем в дрібну крихту. Свіжу зелень промийте, просушіть і подрібніть. Зубчик часнику почистіть і подрібніть. У мисці з’єднайте волоські горіхи, зелень, часник, сіль, чорний мелений перець і червоний мелений перець.
- Перемішайте. Зверху на горіхи викладіть кабачки. Перемішайте. Поставте кабачки з волоськими горіхами в холодильник на 1 годину, щоб салат як слід просочився і настоявся. Оригінальний салат з кабачків з волоськими горіхами, зеленню і часником готовий!
Кабачки, запечені з цибулею і помідорами
нгредієнти:
- 2 молодих кабачки
- 5 великих помідор
- 1 велика цибулина
- 200 гр твердого сиру
- сіль, перець, базилік.
Приготування:
- Кабачки очистити і нарізати кружечками.
- Помідори так само кружальцями, цибулю кільцями.
- Форму змастити рослинною олією, викласти шар кабачків, злегка посолити, зверху цибулю і помідори.
- Ще трохи посолити, поперчити, посипати дрібно порізаним базиліком (якщо немає свіжого, можна використовувати сушений).
- Зверху трохи тертого твердого сиру і в духовку на 15-20 хв. Смачна соковита запіканка готова.
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Інгредієнти:
- 5 невеликих кабачків (1,2кг)
- 400 гр фаршу
- 3 середні цибулини
- 2 ст.л. томатної пасти
- 7-8 невеликих помідор
- 100 г твердого сиру (можна і без нього)
- 4 яйця
- 150 г сметани
- Сіль, перець, соняшникова олія
Приготування:
- Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту.
- Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік.
- Помідори нарізати кружечками.
- Яйця збити зі сметаною, посолити.
- Форму змастити олією, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки.
- Викласти помідори.
- Залити сматанно-яєчною сумішшю, посипати тертим сиром.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
Фаршировані кабачки
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків або цукіні
- 400 гр м’ясного фаршу
- 0,5 склянки рису
- 1 склянка сметани
- 150 гр твердого сиру
- 1 велика цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- зелень – кріп або петрушка
- сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Кабачки вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 2 см.
- Середину виріжте ножем, товщина стінки приблизно 1 см.
- Якщо кабачки дрібні, то можна розрізати їх уздовж, у формі човників.
- Рис відварити до готовності.
- Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити.
- Додати у фарш рис, цибулю, подрібнений часник, сіль, перець, зелень.
- Цибулю можна додавати і не обсмажену, тоді її потрібно пропустити через м’ясорубку.
- Фаршируємо підготовлені кабачки, викладаємо на деко.
- Готуємо сметанний соус.
- У сметану додаємо сіль, перець, часник, зелень, можна додати приправи на ваш смак.
- Заливаємо цим соусом кабачки.
- Посипаємо тертим сиром.
- Ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Кабачковий торт
Інгредієнти:
- 2 молодих кабачки
- 4 яйця
- 1 склянка борошна
- Сіль перець
- 1/2 склянки майонезу
- 2-3 зубчики часнику
- 4 помідора
- зелена цибуля
Приготування:
- Кабачки натерти на крупній тертці, потім злегка віджати їх, щоб видалити зайву рідину.
- До кабачків додати яйця, борошно, посолити і поперчити.
- Все змішати, щоб вийшло тісто як на оладки.
- Сковороду злегка змастити олією і випікати в ній млинці.
- Тісто при цьому потрібно просто розмазати ложкою по сковороді, щоб млинці не вийшли дуже товстими.
- Має вийти п’ять млинчиків. Млинці обсмажувати з двох сторін, потім остудити.
- У майонез додати пропущений через прес часник і перемішати.
- Помідори нарізати кружечками як можна тонше.
- Тепер збираємо торт. Кожен шар буде таким: млинець змастити майонезом (не дуже густо), зверху розкласти кружечки помідорів, потім знову млинець і т.д.
- Верхній шар просто прикрашаємо майонезом, помідором і кільцями зеленої цибулі.
- Готовий торт прибрати в холодильник на півгодинки, можна їсти й відразу.
Кабачкова закуска
Інгредієнти:
- 1 кабачок середній
- 2 помідора
- 1 морквина
- 130 гр твердого сиру
- часник за смаком, майонез, зелень.
Приготування:
- Кабачок порізати кільцями, посолити і залишити на 10 хв.
- Помідори порізати кільцями.
- З кабачків злити рідину, обваляти в борошні й обсмажити з 2х сторін до золотистої скоринки.
- Моркву і сир потерти на дрібній тертці.
- Змішати сир з морквою, видавити часник, перемішати з майонезом.
- Обсмажені кабачки викласти на блюдо, зверху помідор і сирно-морквяний салат.
- Прикрасити зеленню.
Це смачно: За копійки: дуже смачна страва з кабачків