Райська насолода в торті «Вишнева фантазія»
від Denzhyttya
4 Липня, 2020
Поєднання крем-пудингу, желе, найніжнішого бісквіту, маку та вишень не може не порадувати кожного, хто його скуштував.
Інгредієнти
Для бісквіту:
- Яйця – 5 штук
- Дрібка солі
- Рослинна олія – 1 столова ложка
- Гаряча вода – 1 столова ложка
- Борошно – 150 г
- Розпушувач – 2 чайні ложки
- Мак – 100 г
Для крем-пудингу:
- Молоко – 500 мл
- Заварний крем або пудинг – 1 пакетик
- Розм’якшене вершкове масло – 200 г
Для вишневого желе:
- Вишня без кісточок – 200- 300 г
- Вишневе желе – 2 шт
Для прикрас:
- Вершки – 100 мл (для глазурі)
- Темний шоколад – 100 г (для глазурі)
- Тертий темний шоколад – 50 г
Процес приготування :
- В першу чергу відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо їх з сіллю (дрібка) до густих піків, використовуючи міксер. Після чого поступово додаєм цукровий пісок. Беремо другу ємність і проробляємо той же процес з жовтками, маслом і водою. А потім відправляємо до білкової маси. Додаємо борошно, попередньо просіяне з розпушувачем і маком. Використовуючи шпатель, акуратно перемішуємо.
Беремо форму для випікання розміром 25 * 35 см і переливаємо в неї підготовлену масу. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо випікатися на 35 хвилин. - Тепер готуємо крем-пудинг. Наливаємо в каструлю 250 мл молока і додаємо 1 пакет порошку пудингу (40 г). Частину молока кип’ятимо і виливаємо в підготовлену молочну суміш з пудингом. Все добре перемішуємо. Після чого повертаємо на вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи. Потім переливаємо в окрему ємність і накриваємо харчовою плівкою. Слід відкласти до охолодження.
- Готуємо вишневе желе (за інструкцією на пачці) .Потім кидаємо вишні і даємо охолонути, періодично помішуючи. Желе не повинно затвердіти.
- Повертаємося до крему. Збиваємо його, частково додаємо розм’якшене вершкове масло.
- По закінченню потрібного часу дістаємо наш готовий бісквіт і даємо йому трохи охолонути. Після цього в нижній частині форми викладаємо перший шар бісквіта, потім – крем-пудинг, а потім – желе (воно повинне трохи загускнути) і вишню. Накриваємо другою частиною бісквіта.
- Вершки ставимо на вогонь і доводимо майже до кипіння. Нарізаний дрібно шоколад відправляємо до них і перемішуємо до однорідної маси. Після чого даємо злегка охолонути. Потім наносимо підготовлену глазур на торт і прикрашаємо його тертим шоколадом.
- Відправляємо в холодильник на ніч.