Торт Спартак класичний – покроковий рецепт

Торт Спартак класичний – покроковий рецепт

Торт готувати дуже просто, на свій смак ви також можете приготувати крем і глазур.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 450 г;
  • яйця – 2 шт;
  • масло вершкове – 100 г;
  • какао – 4 ст.л;
  • мед – 2 ст.л;
  • сода – 1.5 ч.л;
  • цукор – 200 г.

Для приготування заварного крему візьміть:

  • жовтки – 3 шт;
  • молоко – 750 мл;
  • борошно – 2 ст.л;
  • ванілін – за смаком;
  • цукор – 300 г;
  • пудинг ванільний – 1 пакетик;
  • масло вершкове – 300 г.

Для приготування глазурі:

  • цукор – 200 г;
  • вода – 150 мл;
  • какао – 30 г;
  • шоколад будь-який – 100 г;
  • сливки жирні – 130 г;
  • желатин – 12 г.

Процес приготування торта Спартак

Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо.

Змішуємо з цукром, яйцями і медом, перетираємо до однорідності і ставимо на невеликий вогонь.

Коли цукор розплавиться, всипаємо соду і активно перемішуємо.

Знімаємо з плити, всипаємо порцію просіяного борошна , вимішуємо лопаткою.

Стіл посипаємо борошном і викладаємо тісто, досипаємо решту борошна і вимішуємо тісто.

Ділимо тісто на 8 шматків, кожен розкачуємо в прямокутник.

Деко застеляємо пергаментом, викладаємо шар тіста.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо всі коржі від 6 до 8 хвилин. Охолоджуємо.

Для крему змішуємо всі інгредієнти. Крім вершкового масла і варимо крем. Охолоджуємо.

Масло вершкове розм’якшуємо і збиваємо, частинами додаємо крем і збиваємо масу до однорідності і пишності.

Заливаємо желатин водою і залишаємо набухати, потім  на водяній бані  розігріваємо набухший желатин.

Цукор змішуємо з водою, варимо до розчинення цукру.

Додаємо какао, шоколад, вершки і варимо до однорідності.

Знімаємо з плити, додаємо желатин, вимішуємо і збиваємо пару хвилин. Охолоджуємо.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, зверху заливаємо глазурю і відправляємо в холодильник на пару годин.

Порада: формувати торт можна в кільці або роз’ємній формі, тоді він добре покриється з усіх боків шоколадною заливкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: