Шоколадний торт за мотивами Київського торта. Без духовки: просто і легко
від Denzhyttya
27 Липня, 2020
Простий десерт і виходить дуже смачним . Готується дуже швидко . Дуже люблю Київський торт , але купувати часто нема можливості , тому знайшла альтернативу . Спробуйте приготувати такий торт . Ваші рідні будуть просити готувати цей торт на кожні вихідні.
Для приготування прошарку для торта вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- безе – 150 г
- волоські горіхи – 160 г
- фундук 100 г
- вершкове масло – 50 г
- чорний шоколад – 100 г
Для приготування крему:
- какао – 30 г
- вершкове масло – 200 г
- згущене молоко – 200 г
Приготування:
- Горіхи беріть будь-які. Горіхи подрібнюємо блендером, безе ламаємо на шматочки і змішуємо з горіхами ( горіхи можна підсмажити).
- Масло вершкове змішуємо з шматочками шоколаду і розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, перемішуємо до однорідності і вливаємо до безе, акуратно змішуємо, щоб не ламати печиво далі.
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо і змішуємо зі згущеним молоком і збиваємо до однорідності на високій швидкості міксера. Просіваємо в крем какао і вимішуємо до однорідності.
- Корж змащуємо кремом і ставимо роз”ємне кільце, висипаємо шар безе з горіхами, добре розрівнюємо і трішечки утрамбовуємо. Викладаємо крем, трохи придавлюючи, щоб він добре потрапив в шар безе . Висипаємо шар безе потім крем і так чергуємо далі – безе і крем.
- Накриваємо плівкою і ставимо на 2 години в холодильник. Виймаємо з форми і прикрашаємо за смаком, можна обсипати подрібненими в блендері горіхами а можна прикрасити кремом ( згущене молоко + вершкове масло )
Джерело:
mandarynka.com.ua