Шоколадний торт за мотивами Київського торта. Без духовки: просто і легко

Простий десерт і виходить дуже смачним . Готується дуже швидко . Дуже люблю Київський торт , але купувати часто нема можливості , тому знайшла альтернативу . Спробуйте приготувати такий торт . Ваші рідні будуть просити готувати цей торт на кожні вихідні.

Для приготування прошарку для торта вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • безе – 150 г
  • волоські горіхи – 160 г
  • фундук 100 г
  • вершкове масло – 50 г
  • чорний шоколад – 100 г

Для приготування крему:

  • какао – 30 г
  • вершкове масло – 200 г
  • згущене молоко – 200 г

Приготування:

  1. Горіхи беріть будь-які. Горіхи подрібнюємо блендером,  безе  ламаємо на шматочки і змішуємо з горіхами ( горіхи можна підсмажити).
  2. Масло вершкове змішуємо з шматочками шоколаду і розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, перемішуємо до однорідності і вливаємо до безе, акуратно змішуємо, щоб не ламати печиво далі.
  3. Розм’якшене вершкове масло збиваємо і змішуємо зі згущеним молоком і збиваємо до однорідності на високій швидкості міксера. Просіваємо в крем какао і вимішуємо до однорідності.
  4. Корж змащуємо кремом і ставимо роз”ємне кільце, висипаємо шар безе  з горіхами, добре розрівнюємо і трішечки утрамбовуємо. Викладаємо крем, трохи придавлюючи, щоб він добре потрапив в шар безе . Висипаємо шар безе потім  крем і так чергуємо далі – безе і крем.
  5. Накриваємо плівкою і ставимо на 2 години в холодильник. Виймаємо з форми і прикрашаємо за смаком, можна обсипати подрібненими в блендері горіхами а можна прикрасити кремом ( згущене молоко + вершкове масло )

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: