Знаменитий торт “Віденський”. Ви полюбите його з першого шматочка!

Знаменитий новорічний торт “Віденський”. Ви полюбите його з першого шматочка!

 Обов’язково потрібно приготувати цей тортик. Торт виходить дуже ніжний, соковитий з приємним горіховим ароматом.

Необхідні продукти

Для коржів

  • яйця – 2 шт
  • цукор – 400 гр
  • кефір – 600 мл
  • борошно – 320 гр
  • мелений мигдаль – 4 ст.л
  • розпушувач – 2 ч.л.
  • какао-порошок – 4 ст.л

Для крему

  • сметана – 800 гр
  • цукрова пудра – 300 гр

Покроковий процес приготування Віденського тортика

У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і перемішуємо вінчиком. потім вливаємо кефір і знову перемішуємо.

В отриману масу додаємо борошно, какао-порошок, розпушувач і мигдаль. А потім ще раз добре перемішуємо.

Форму для випічки (22 см.) застеляємо пергаментним папером і виливаємо половину підготовленого тіста. Випікаємо корж при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Точно також чинимо з рештою тіста.

Готові коржі охолоджуємо. З одного коржа відрізаємо верхівку для крихти. А потім розрізаємо кожен корж на 2 частини.

У сметану додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером.

Збираємо торт. Кладемо корж, зверху крем, потім знову корж і знову крем. І так до тих пір, поки не закінчаться підготовлені продукти.

Шматочок верхівки натираємо на тертці і зверху присипаємо торт.

Відправляємо його в холодильник на всю ніч, а потім прикрашаємо на свій смак. Готовий торт подаємо до столу.

Знаменитий новорічний торт "Віденський". Ви полюбите його з першого шматочка!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: