Як заготовити лобіо на зиму
від Denzhyttya
27 Липня, 2020
Квасоля є джерелом багатьох корисних речовин. З неї можна приготувати прекрасний салат і закрити його на зиму. Все досить легко і швидко. Так що приступайте.
Які інгредієнти будуть потрібні:
- Помідори стиглі – два кілограми;
- Квасоля – три склянки;
- Морквина – 1 кг;
- Солодкий перець червоного кольору – 1 кг;
- Сіль – 2,5 ст. л .;
- Олія соняшникова – одна склянка;
- Цукор – 300 г;
- Оцет 9% – 70 мл.
Починаємо готувати
Квасолю варимо в підсоленій воді майже до готового стану.
Перчик чистимо від насіння і ріжемо у вигляді соломки, моркву тремо, а помідори перекручуємо за допомогою м’ясорубки.
Всі інгредієнти з’єднуємо у великій каструлі, всипаємо сіль, цукор, вливаємо олію і поміщаємо на вогонь. Як закипить, зменшуємо вогонь до слабкого і варимо півгодини.
За 10 хвилин до кінця вливаємо оцет.
Розкладаємо лобіо по банках, які попередньо стерилізуємо. Закатуємо.
Зберігати слід в прохолодному приміщенні.
Джерело:
mandarynka.com.ua