Грецькі фаршировані баклажани.
Фаршировані овочами баклажани, виходять гострими, пікантними і дуже ароматними. Рецепт дуже простий і доступний по продуктах.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани – 2.5 кг;
- морква – 1 кг;
- часник – 240 г;
- помідори – 350 г;
- цибуля – 500 г;
- олія соняшникова – 100 мл;
- вода – 2 л;
- оцет – 1 ч.л;
- сіль – 2 ст.л;
- цукор – 2 ст.л.
Процес приготування
Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостик і робимо надріз посередині овоча.
Кидаємо баклажани в кип’яток і варимо після закипання близько 5 – 10 хвилин, дивіться за величиною овоча.
Перекладаємо баклажани в холодну воду, охолоджуємо і викладаємо в ємність в ряди, накриваємо обробними дошками і ставимо вантаж – так з овочів вийде зайва рідина.
Морква тремо на грубій терці, цибулю ріжемо дрібними кубиками.
Спочатку тушкуємо до напівготовності моркву на олії, всипаємо цибулю, перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин.
Помідори ріжемо шматочками, всипаємо в масу, тушкуємо 5 хвилин.
Зелень січемо, часник подрібнюємо зручним для вас методом і додаємо до овочів, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин. Охолоджуємо.
Фаршируємо овочами баклажани і укладаємо овочі в ємність дуже щільно один до одного.
Для маринаду змішуємо воду з сіллю, цукром і оцтом, доводимо до кипіння, кип’ятимо пару хвилин.
Заливаємо розсіл в ємність так, щоб баклажани визирали. Ставимо зверху плоску тарілку, вантаж і залишаємо баклажани на 3 – 7 днів.
Порада: ви попробуйте баклажани і якщо вже через 3 дні смак вас влаштовує, значить перекладайте по банкам, накривайте капроновими кришками.
Зберігаємо в підвалі.