Знаменитий торт “Віденський”. Ви полюбите його з першого шматочка!
Обов’язково потрібно приготувати цей тортик. Торт виходить дуже ніжний, соковитий з приємним горіховим ароматом.
Необхідні продукти
Для коржів
- яйця – 2 шт
- цукор – 400 гр
- кефір – 600 мл
- борошно – 320 гр
- мелений мигдаль – 4 ст.л
- розпушувач – 2 ч.л.
- какао-порошок – 4 ст.л
Для крему
- сметана – 800 гр
- цукрова пудра – 300 гр
Покроковий процес приготування Віденського тортика
У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і перемішуємо вінчиком. потім вливаємо кефір і знову перемішуємо.
В отриману масу додаємо борошно, какао-порошок, розпушувач і мигдаль. А потім ще раз добре перемішуємо.
Форму для випічки (22 см.) застеляємо пергаментним папером і виливаємо половину підготовленого тіста. Випікаємо корж при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Точно також чинимо з рештою тіста.
Готові коржі охолоджуємо. З одного коржа відрізаємо верхівку для крихти. А потім розрізаємо кожен корж на 2 частини.
Збираємо торт. Кладемо корж, зверху крем, потім знову корж і знову крем. І так до тих пір, поки не закінчаться підготовлені продукти.
Шматочок верхівки натираємо на тертці і зверху присипаємо торт.
Відправляємо його в холодильник на всю ніч, а потім прикрашаємо на свій смак. Готовий торт подаємо до столу.