Всього 2 плавлених сирка і велика миска печива готова

У цьому простому рецепті ви відразу можете замінити звичайний сирок на шоколадний і посипати печиво не кунжутом, а сухим маком.

Інгредієнти:

  • сирок плавлений – 200 г
  • борошно – 200 г
  • яйце – 1 шт
  • масло вершкове – 80 ог
  • цукор – 5 г
  • сіль – щіпка
  • розпушувач – 1 ч.л
  • кунжут – 40 г

Приготування:

  1. Сирок тремо на великій тертці, змішуємо з цукром і сіллю, збитим яйцем.
  2. Масло вершкове топимо і вливаємо в масу, вимішуємо.
  3. Порада: масло ви можете замінити і маргарином, якщо він у вас якісний.
  4. З’єднуємо борошно з розпушувачем і просіваємо, всипаємо в масу і вимішуємо. Якщо тісто довго залишається липким, додаємо трохи борошна.
  5. Для зручності ділимо тісто на 2 частини і кожну розкачуємо в тонкий пласт.
  6. Пласти звертаємо в рулети і ріжемо невеликими шматочками, які злегка притискаємо.
  7. Викладаємо на деко, застелене пергаментом, посипаємо кунжутом.
  8. Розігрів духовки – 180 градусів, час випікання – 15 хвилин.

Порада: можна додати більше солі і ви отримаєте смачну закуску до пива або до салатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: