Швидкі рогалики з повидлом до чаю: моментальне тісто на мінералці

Швидкі рогалики з повидлом до чаю: моментальне тісто на мінералці

Дуже простий рецепт з банальним набором продуктів, серед яких немає молока і яєць. В якості начинки беріть все, що вам до душі.

Інгредієнти:

  • олія рослинна – 12 склянки
  • борошно – 2 склянки
  • сіль – щіпка
  • цукор – 1 ст.л
  • вода мінеральна з газом – 12 склянки
  • джем або варення – 1 – 2 склянки

Приготування:

  1. Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
  2. З’єднуємо сіль і цукор, вливаємо мінералку, рослинну олію і змішуємо міксером.
  3. Борошно просіваємо і порціями додаємо в рідку основу. Вимішуємо м’яке і еластичне тісто, не забивайте його борошном інакше тісто в рогаликах не підніметься так, як потрібно.
  4. Залишаємо тісто на 10 – 15 хвилин, накривши його рушником.
  5. Розкачуємо з тіста пласт товщиною близько 5 мм і ріжемо його на трикутники. На широкий край кладемо начинку і звертаємо рогалики.
  6. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо рогалики.
  7. Духовка повинна бути розігріта до 200 градусів, час готування – 25 хвилин.

Порада: варення або джем повинні бути густими, щоб не розтікалися (можна додати 1-2 ч.ложки крохмалю до джему), візьміть макову начинку. Щоб рогалики вийшли не тільки смачними, але і красивими, змастіть їх збитим яйцем і за бажанням, посипте маком сухим або кунжутом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: