Торт з печива та вишнями: простий, смачний і без випічки
від Denzhyttya
9 Серпня, 2020
Торт зі сметанним кремом і кислинкою вишні – це саме те, що називають ідеальним десертом. Збережіть собі цей рецепт торта.
Інгредієнти:
- бісквітне печиво – 250 г
- сметана – 300 г
- масло вершкове 170 г
- желатин – 10 г
- вершки рідкі – 300 мл
- йогурт – 300 мл
- вишня заморожена або свіжа – 500 г
- цукор – 170г
Для приготування сиропу необхідно:
- цукор – 2-3 ст.л
- молоко – 200 мл
Для приготування прикраси візьміть:
- молочний шоколад – 50-100 г
- вишні без кісточок – 15 шт
- цукор – 1 ст.л
Приготування:
- Желатин заливаємо водою і залишаємо для набухання хвилин на 10 – 15.
- Вершки добре збиваємо до пишної і густої маси і ставимо в холодильник охолоджуватись.
- З кількох столових ложок цукру варимо на сковороді карамель- тушкуємо до коричневого кольору, потім вливаємо молоко і варимо масу на мінімальному вогні до тих пір, поки карамель не з’єднається з молоком.
- На дно роз’ємної форми викладаємо шар печива і поливаємо його карамельним молоком.
- Вершкове масло розм’якшене змішуємо з пудрою або цукром і збиваємо до м’якої й ніжної маси без крупинок цукру. Вливаємо сюди сметану і йогурт, розтоплений на водяній бані желатин. Вимішуємо масу до однорідності і додаємо збиті вершки з холодильника і вишню. Акуратно все змішуємо.
- Крем (половину) викладаємо на печиво, знову кладемо шар печива, крем. Ставимо торт в холодильник на 5 годин.
- Нагріваємо молоко і розтоплюємо в ньому шоколад, поливаємо торт, який вийняли з форми, прикрашаємо його на свій смак.
Джерело:
mandarynka.com.ua