Ароматні булочки з полуницею і сиром. Смачна домашня випічка!
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 300 гр.
- молоко – 120 мл.
- дріжджі сухі – 7 гр.
- цукор – 90-100 гр.
- яйця – 1 шт.
- масло вершкове – 40-50 гр.
- цукор ванільний – 4 гр.
- сіль – дрібка
Для начинки:
- полуниця ( смачно буде з сливами також) – 200 гр.
- цукор – 1 ст.л.
- крохмаль кукурудзяний – 2 ч.л.
- сир домашній – 200 гр.
- цукор – 1 ст.л.
- цукор ванільний – 4 гр.
- яйця – 1 шт.
- жовток – 1 шт. для змазування випічки
Рецепт булочок
Молоко злегка підігріваємо, насипаємо 1 ст.л цукру і дріжджі, розмішуємо, накриваємо і залишаємо на 30 хвилин до утворення пінної шапочки.
Борошно просіваємо, робимо поглиблення, виливаємо молоко з дріжджами, додаємо яйце, цукор, що залишився, ванільний цукор, сіль і розтоплене вершкове масло.
Розмішуємо масу ложкою або лопаткою, а потім викладаємо на поверхню, присипану борошном.
Вимішуємо гладке і м’яке тісто.
Кладемо тісто в миску, змащену соняшниковою олію, накриваємо плівкою або рушником і залишаємо на 1 годину, щоб тісто добре підійшло. Тим часом готуємо начинку.
Полуницю ріжемо невеликими шматочками, додаємо цукор і крохмаль.
Сир розминаємо з цукром і ванільним цукром, вбиваємо яйце і розмішуємо до однорідності.
Тісто обминаємо, скачуємо в джгут і ділимо на порції (10-12 шматочків), скачуємо в кульки.
Потім розкатуємо кульки в невеликі тонкі коржі. На середину коржа кладемо кілька чайних ложок сиру і 4-5 шматочків полуниці.
З боків коржів робимо невеликі прорізи, одну частину тіста перекидаємо на протилежну сторону, так само чинимо з іншого.
Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, накриваємо плівкою і даємо підійти 30 хвилин.
Змащуємо булочки жовтком і випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин. Смачного!