Картопля в казані – це варто приготувати

Картопля в казані – це варто приготувати

Як ви ставитеся до рецептів страв, які однаково смачно виходять і в духовці, і на плиті, і на багатті? Я такі просто колекціоную.

Необхідні інгредієнти

  • 1,5 кілограма картоплі;
  • 400 грам свинячого сала;
  • 400 грам м’яса;
  • 3 головки ріпчастої цибулі;
  • 2 стиглих помідора;
  • 200 мілілітрів сметани;
  • 150-200 мілілітрів води;
  • сіль і мелений перець – за смаком;
  • приправа до картоплі (за бажанням);
  • 2 зубчики часнику;
  • зелень – за смаком.

Як приготувати картоплю

Свиняче сало (краще брати  прошарок з очеревини, з м’ясом) нарізаємо тонкими смужками: завтовшки 5 міліметрів. Такими ж смужками нарізаємо свиняче м’ясо.

Цибулю ріжемо півкільцями: не варто їх робити занадто тонкими.

А ось стиглі помідори, навпаки, нарізаємо дуже тонкими кружечками.

Молоду картоплю    нарізаємо кружечками (чим тонше, тим краще її просмажувати).

У казан викладаємо одним шаром скибочки сала, намагаємося закрити ними і стінки посуду, солимо на смак.

Другим шаром розкладаємо картоплю, закриваємо її шматочками м’яса.

Посипаємо все це  цибулею, закриваємо помідорами.

Знову солимо, перчимо на смак, додаємо спеції для картоплі (за бажанням).

Повторюємо: картопля і спеції, шматочки м’яса, цибуля, помідори, сіль, чорний мелений перець.
Заливаємо страву сметаною, розведеної водою, (не важливо, якої жирності, аби не була кислою).

Відправляємо казан на вогонь, закриваємо його кришкою. Тушкуємо до повної готовності всіх інгредієнтів.
В кінці посипаємо подрібненим часником і улюбленою зеленню, перемішуємо, залишаємо хвилин на 5 під закритою кришкою, щоб просочилося ароматами. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: