Торт «Скарби Єгипту».
Інгредієнти:
На 3 коржі:
- 6 білків
- 6 столових ложок цукру
- 1 ½ столові ложки пшеничного борошна
- 120 г лісових горіхів
Пудингова маса:
- 10 жовтків
- 10 столових ложок цукру ( без гірки)
- 5.5 столових ложок пшеничного борошна
- 6 чайних ложок ванільного цукру
- 340 мл молока
- 170 г масла
Крем з вершків:
- 340 г вершків 30-36%
- 200 г + 2 столові ложки цукру
- 120 г фундука
Додатково:
- мигдалеві пластівці або нарізаний мигдаль без шкірки для прикраси
Приготування:
Підготуйте горіхові коржі. Кожен корж готуйте і випікайте окремо (якщо не маєте можливості робити це одночасно). Збийте 2 білки до густої піни, поступово додайте 2 столові ложки цукру. В кінці, обережно перемішайте з ½ столовою ложкою борошна та 40 г горіхів.
Дно форми діаметром 20 см, вистелити папером для випікання. Викласти тісто. Випікати протягом 15 хвилин при 170 ° С, поки тісто не стане злегка коричневого кольору.
Точно так само спекти ще два коржа.
Приготуйте пудингову масу. Змішайте яєчні жовтки з цукром, ванільним цукром, борошном та молоком у гладку масу. Все закип’ятіть і готуйте на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Дайте охолонути (якщо готуєте наперед то пудинг накрийте плівкою).
Підготуйте крем з вершків. Горіхи викладіть на лоток для випічки та обсмажте у духовці приблизно 5-10 хвилин при 180 ° С (нагрівання верх і низ), поки шкірка не стане коричневою, і почне відставати від горіхів. Залиште горіхи охолонути, потім зніміть шкірку з горіхів.
Наріжте горіхи на дрібні шматочки.
Покладіть 200 г цукру у велику каструлю з товстим дном. Поставте на середній вогонь. Коли цукор почне розчинятися, час від часу струшуйте каструлю, нехай цукор розтопиться рівномірно і карамель не буде горіти. Коли карамель стане золотистою швидко вилийте її на пергаментний папір та розмастіть(Карамель швидко застигає). Коли вона затвердіє, поламати на дрібні шматочки.
Вершки збийте з цукром (2 ложки). Додайте до них горіхи та шматочки карамелі. Залиште карамель для прикрашення.
Збірка торта — почерзі кладемо корж-пудингова маса-вершкки і так повторюємо до закінчення коржів. Прикрашаємо як на фото.
Залиште торт в холодильнику на всю ніч. Смачного!